Hayvanat Bahçesinde Serinleten Sistem

TÜRKİYE’nin önde gelen tematik parklarından Kayseri Büyükşehir Belediyesi'ne ait 'Anadolu Harikalar Diyarı'ndaki hayvanat bahçesinde yapılan soğutma sistemi sayesinde,

Hayvanat Bahçesinde Serinleten Sistem
TÜRKİYE’nin önde gelen tematik parklarından Kayseri Büyükşehir Belediyesi'ne ait 'Anadolu Harikalar Diyarı'ndaki hayvanat bahçesinde yapılan soğutma sistemi sayesinde, hayvanat bahçesini gezerken sıcaktan bunalan vatandaşlar, rahat nefes alıyor.

Anadolu Harikalar Diyarı’ndaki Hayvanat Bahçesi’nin Müdürü İsmail Tamokur, yaz döneminde sıcaklıkların 39- 40 derecelere kadar yükseldiğini bildirirken, "Bu en yoğun kullanılan koridorumuzda vatandaşımızı serinletme açısından bir sistem uygulayalım dedik. Şu anda görmüş olduğunuz bu sistemi oluşturduk" dedi.

Tamokur, yaz dönemlerinde hava sıcaklığından etkilenen hayvanların serinlemesi ve rahatlaması için hayvan barınaklarına da sistemler yaptıklarını ve böylece hayvanları sıcaktan koruduklarını anlattı. Anadolu Harikalar Diyarı’ndaki Hayvanat Bahçesi’nin Müdürü İsmail Tamokur, ziyaretçiler için farklı bir sistem geliştirdiklerini ifade ederek, şunları söyledi:

"Burada bir motor vasıtasıyla borulardan geçen su, küçük nodüller sayesinde havaya püskürtülüyor. Bu vesileyle bu küçük su parçacıkları, havadan aldığı ısıyla buharlaşıyor, bu sayede bölge serinlemiş oluyor. Bu sistem sayesinde bu bölge ile diğer bölgeler arasındaki hava sıcaklığı 8-10 derece fark ediyor. Gün içerisindeki rüzgar ve güneş ışınlarının geldiği açıya bağlı olarak 8-10 derece arasında fark ediyor. Aynı zamanda bu sistemin üzerine güneş ışınlarını kesme açısından file çektik. Vatandaşlar şu anda buradan çok memnun. Hatta özellikle hafta sonları sıcaktan bunalanlar buraya geliyor ve bu koridordan geçiş bayağı zorlaşıyor. Aynı zamanda rüzgarın da etkisiyle burada püskürtülen su parçacıkları barınaklara doğru yayıldığında, hayvanlarda da bir serinleme oluşturuyor. Hayvanlar, genellikle bu su parçacıklarının geldiği kenar bölgeleri tercih ediyor."

Hayvanat bahçesini gezerken sıcaktan bunalan ve sistemin bulunduğu korudora gelenler de sistemi çok beğendiklerini söyledi.










Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.