'hedef Erdoğan'ı Atatürk'ün Koltuğuna Oturtmamak'

CUMHURİYET İçin Antalya El Ele Platformu' üyelerinin cumhurbaşkanlığı seçimi hakkında görüşlerini açıkladığı toplantıda Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Antalya Şube Başkanı İbrahim Daş, "Hedef...

'hedef Erdoğan'ı Atatürk'ün Koltuğuna Oturtmamak'
'CUMHURİYET İçin Antalya El Ele Platformu' üyelerinin cumhurbaşkanlığı seçimi hakkında görüşlerini açıkladığı toplantıda Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Antalya Şube Başkanı İbrahim Daş, "Hedef Recep Tayyip Erdoğan'ı Atatürk'ün koltuğuna oturtmamak" dedi.

Cumhuriyet İçin Antalya El Ele Platformu üyeleri, düzenledikleri basın toplantısında cumhurbaşkanlığı seçim sürecine ilişkin görüşlerini aktardı. Aydın Kanza Parkı'ndaki sanat galerisinde düzenlenen toplantıda siyasi parti, sivil toplum örgütleri, sendika ve odaların bulunduğu platform adına basın açıklamasını, ADD Başkanı İbrahim Daş okudu. Daş, cumhurbaşkanı adayları arasında tartışmaları bir yana bırakıp seçim sürecine odaklandıklarını belirterek, "Halkımızın cumhurbaşkanlığı seçimine eksiksiz katılması önemlidir" dedi.

İbrahim Daş, Recep Tayyip Erdoğa başkanlığındaki iktidarın, 12 yıllık icraatında cumhuriyeti yıkıcılık noktasında odaklandığını vurguladı. Recep Tayyip Erdoğan'ın anayasa değişikliği ile başaramadığı 'Tek adam' rejimini cumhurbaşkanlığı seçimine endekslediğini öne süren Daş, gözlemlerindeki ikinci önemli tespitin de halkın bu gerçeği görerek mücadeleye başlaması olduğunu söyledi.

Cumhuriyete kin duyanlarla mücadele etmeleri gerektiğini dile getiren Daş, cumhurbaşkanlığı sisteminin sadece isimler üzerinden tartışıldığını, esas büyük tehlikenin göz ardı edildiğini aktardı. Daş, esas tehlike olarak nitelendirdiği konunun başkanlık sistemi olduğunu ve parlamenter sistemin devamını istediklerini kaydetti. Daş, “Seçime fire vermeden katılmamız bu oyunu bozacaktır. Birinci turda kindar bir adayın seçilmemesinin ikinci turu çok farklı bir noktaya taşıyabileceğini de unutmamak gerekir" diye konuştu. Daş, şunları söyledi:

“Atatürk devrim ve ilkelerinin bugünün sorunlarının çözümünde de yol gösterici olduğuna inanan Cumhuriyet İçin Antalya El Ele Platformu, bu seçimde de Türkiye Cumhuriyeti'nin yanında taraftır. Birlik, beraberlik, huzur için, alın teri dökerek ekmeğini kazanmaya çalışan halkımızın bu yolda verdiği vereceği mücadelenin içinde ve önünde yer almıştır. Bu nedenle cumhurbaşkanlığı seçimini de mücadelenin bir aşaması olarak görmekteyiz. Hedefi doğru koymak sonuç almak ve kazanmak için şarttır. Hedefi şaşırmayalım. Hedef Recep Tayyip Erdoğan'ı Atatürk'ün koltuğuna oturtmamaktır. Bu sorumluluğu herkesin taşıdığını ve gereğini yapacağına inanıyoruz."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.