İMRALI Adası'nda ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasını çeken Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan ile aynı cezaevindeki mahkumlardan Şeyhmus Poyraz’ın oğlu Halil Poyraz, torunu Kemal Pir Poyraz ve Cumali Karsu’nun kardeşi Ramazan Karsu, adaya gitmek üzere Bursa’nın Gemlik İlçesi’nde jandarma komutanlığına geldi.

İmralı Adası'ndaki Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi'nde tutulan Öcalan’ın kardeşi Mehmet Öcalan, aynı cezaevinde bulunan hükümlülerden Şeyhmus Poyraz’ın oğlu Halil Poyraz, torunu Kemal Pir Poyraz ve Cumali Karsu’nun kardeşi Ramazan Karsu, bugün saat 08.30’da İmralı ile deniz ulaşımının sağlandığı Gemlik Jandarma Komutanlığı’na geldi. Mehmet Öcalan, gazetecilerin, soruları üzerine, "4 aydır görüşemiyoruz. Normal şartlarda her hafta görüşmemiz gerekirken görüşemiyoruz. 2 aydır her hafta müracaatımız var. Bu gemi bir türlü tamir edilemedi. Her seferinde, ‘gemi arızası’ diyorlar" dedi.

Öcalan, "Hangi konuları görüşeceksiniz?" sorusu üzerine de, "Türkiye’de bugünlerde basının bütün gündemi Filistin ve İsrail saldırıları. Oysa Rojava’da olaylar var. Basının gündeminde bile yok. Bunları görüşmek üzere gidiyoruz. Cumhurbaşkanlığı seçimleri gündemimizde yok" diye konuştu.

Mehmet Öcalan ve diğer mahkum yakınları jandarmadaki işlemlerin ardından Gemport Limanı'ndan İmralı'ya gidecek. Abdullah Öcalan ve diğer PKK’lı mahkumların, birinci dereceden yakınlarıyla 1 saat görüşme hakkı bulunuyor.