KADINLAR PLAJI'NA ÇAM AĞAÇLI KAMUFLAJ

ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Menderes Türel'in 'pozitif ayrımcılık' olarak nitelendirdiği 'kadınlar plajı', yüksekten ve sahilden görülmeyecek şekilde kapatıldı. Kentin Kemer çıkışında...

KADINLAR PLAJI'NA ÇAM AĞAÇLI KAMUFLAJ

ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Menderes Türel'in 'pozitif ayrımcılık' olarak nitelendirdiği 'kadınlar plajı', yüksekten ve sahilden görülmeyecek şekilde kapatıldı.

Kentin Kemer çıkışında halka açık son plaj olan Sarısu mesire alanının batı bölümü sadece kadınlara özel düzenlenirken, Antalya-Kemer karayolunun Kemer geliş istikametinde plajı tepeden gören bölüme çam ağaçları dikildi. Yaklaşık 1,5 metre uzunluğunda ve sık aralıklarla dikilen çam ağaçları, Sarısu'yla birlikte yolun Antalya manzarasının bir bölümünü de kapattı. Kadınlar plajı çam ağaçları kamuflajıyla yüksekten ve ortak kullanılan bölgeden görülmeyecek hale getirildi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Türel, Sarısu mesire alanının bir bölümünün kadınlar plajı olarak düzenlenmesini, anayasada pozitif ayrımcılık öngörülen herkese ayırt etmeden hizmet etmek zorunda olduklarını belirterek savunmuştu. Bu uygulamasının Antalya'da bir ilk olmadığını Antalyalı kent tarihçisi Hüseyin Çimrin'in yazdığı bir kitaptan alıntı yaparak 1930'lu yıllarda da bulunduğunu anlatan Türel, "İsteyen istediği gibi inançlarını, özgürlüklerini bu ülkede yaşayabilmeli. Bunların baş savunucusu bir siyasi olarak gereğini yapacağımı da ifade etmek isterim" diye konuşmuştu.


 



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.