KAHRAMANMARAŞ'ta, Abdulhamithan Cami Vakfı ile Saçaklızade Vakfı tarafından kentte yaşayan Suriyeli sığınmacılara yer sofrasında kardeşlik iftarı verildi. Suriyeliler, ülkelerindeki iç karışıklığın sona ermesi için dua etti.

Abdulhamithan Cami Vakfı ile Saçaklızade Vakfı tarafından ülkelerindeki iç karışıklıktan kaçarak Kahramanmaraş'a gelen Suriyeliler için iftar programı düzenledi. Programa davet edilen çok sayıda Suriyeli, Türkiye'nin en büyük 3'üncü camisi olma özelliği taşıyan Abdulhamithan Camii'nin avlusunda açılan yer sofralarında iftar açıp ülkelerindeki iç karışıklığın sona ermesi için dua etti.
Cami imamı Ömer Faruk Şirikçi, Suriyeli sığınmacıların yaşadığı sorunların doğal olduğunu söyledi. Kentte 50 bin dolaylarında Suriyelinin bulunduğunu belirten Şirikçi, şunları söyledi: "Kahramanmaraş'ta yaşayan Suriyeli kardeşlerimiz gerçekten munis insanlar. Halep civarından gelen bu Suriyeliler fakir, ama onurlu insanlar. Bunların yanı sora içlerinde kötü niyetli insanlar da olabilir. Art niyetli olarak kentimize gelenler de olabilir. Onlar da yakalanarak yeniden ülkelerine gönderiliyor. Bizi ilgilendiren kardeşlik. Bir vesileyle kentimize gelen bu insanların bizlerin yanından güzel hatıralarla dönmelerini istiyoruz. Bu nedenle iftar programı düzenledik."

Programa katılan Suriyeliler ise kendilerine yönelik iftar yemeği düzenleyenlere teşekkür ederek, Türkiye'ye şükran duyduklarını ifade etti.