Kardeş Türküler'den Bodrum Kalesi'nde Konser

Nilüfer KANDIRMIŞ/ BODRUM (Muğla), () - BODRUM'da 'Kral 20'inci Yıl Müzik Etkinlikleri' kapsamında gerçekleşen Bodrum Kalesi Konserleri'nde, Kardeş Türküler sahne aldı. Anadolu halk şarkılarını, kendi kültürel yapılarını baz alarak...

Kardeş Türküler'den Bodrum Kalesi'nde Konser

Nilüfer KANDIRMIŞ/ BODRUM (Muğla), () - BODRUM'da 'Kral 20'inci Yıl Müzik Etkinlikleri' kapsamında gerçekleşen Bodrum Kalesi Konserleri'nde, Kardeş Türküler sahne aldı. Anadolu halk şarkılarını, kendi kültürel yapılarını baz alarak orijinal dillerinde yorumlayan Kardeş Türküler, Bodrumlulara türkü dolu keyifli bir gece yaşattı. 
İki yıl aradan sonra ikinci kez Bodrum Kalesi'nde sahne çıkan grubu yaklaşık bin kişi izledi. Aşık Mahsuni Şerif'in 'Çeşmi Siyahım' türküsünü seslendiren Feryal Öney'e konseri izleyenler de eşlik etti. 12 kişilik ekip ile sahne alan grup Türkçe, Kürtçe, Arapça, Ermenice, Yunanca, Azerice ve Balkan ezgilerine yer vererek izleyenleri coşturdu.
İlk türkünün ardından grubun solisti Feryal Öney, en son iki yıl önce Bodrum'da konser verdiklerini belirterek, "2 yıl önceki konserimizde Kardeş Türküler olarak 20'inci yılımızı kutluyorduk. Bu kez ise Kral Grubu'nun 20'nci yılı kutlamaları kapsamında gerçekleşen konserde beraberiz. Biz bu ülkede yılardır, türkülerimizi ve şarkılarımızı her bölge için söyledik ve söylemeye de devam edeceğiz" dedi.
AYAKTA ALKIŞ
Kardeş türkülerin diğer solisti Vedat Yıldırım ise konuşmasını Kürtçe olarak gerçekleştirdi. Kardeş Türküler Bulutlar Geçer, Doğu, Hardasan-Azeri Şarkıları, Hemavaz, Bahar, Çocuk (H)aklı, albümlerinde yer alan şarkıları seslendirdi. Çeşitli dillerde söylenen türkülere, izleyenler de eşlik etti. Geniş kadrosu ve zengin enstrümanlarıyla çok sesli müziğin öncülerinden olan Kardeş Türküler, Bodrumluları çeşitli coğrafyalarda gezdirdi. Yaklaşık 2 saat süren konserin sonunda, izleyenler sanatçıları ayakta alkışladı.

FOTOĞRAFLI
 


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.