Kazdağları'nın Her Yeri Pınar

ÇANAKKALE'nin Bayramiç İlçesi sınırlarında kalan Kazdağları'nın kuzey yamaçları, dünyayı tehdit eden kuraklık tehlikesinin aksine, her yerinden fışkıran yer altı suları ve doğal güzelliğiyle adeta cenneti andırıyor.Mitolojide...

Kazdağları'nın Her Yeri Pınar
ÇANAKKALE'nin Bayramiç İlçesi sınırlarında kalan Kazdağları'nın kuzey yamaçları, dünyayı tehdit eden kuraklık tehlikesinin aksine, her yerinden fışkıran yer altı suları ve doğal güzelliğiyle adeta cenneti andırıyor.
Mitolojide 'Bin Pınarlı Dağ' olarak bilinen Kazdağları, sadece doğal güzellikleriyle değil, aynı zamanda bol suyuyla da dikkat çekiyor. Doğaseverler, Kazdağları'nda her geçen gün yeni bir güzellik ve su kaynağı keşfediyor. Bunlardan birisi de Bayramiç İlçesi'ne 45 kilometre, Evciler Köyü'ne ise 20 kilometre uzaklıktaki Atçukuru Mevkii'nde bulunan ve halk arasında, Çoban Paris'in yaşadığı varsayımı nedeniyle Çoban Paris Mağaraları olarak anılan ve 3 mağaradan oluşan bölge. Mağaraların girişi olan sarp kayalıkların arasından süzülen yer altı suyu kaynakları küçük şelaleler halinde durmaksızın akarak Ayazma Deresi'ni oluşturuyor. Bu doğal güzellikler ve yeraltı kaynaklarına yıllardır ulaşım olmadığını belirten çevre sakinleri ise zenginliğin yıllardır bakir kalmasından yakındı.


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.