TÜRKİYE'nin büyük bölümünde görülen kuraklık nedeniyle Yozgat'ta bir dönem şebeke suyu olarak kullanılıp, daha sonra ikisi devre dışı bırakılan 3 göletteki su seviyesinin giderek düşmesine neden oldu.

Yozgat Belediyesi'nin Arapseyfi ile Çalatlı Köyü bölgelerinde bulunan kuyuların devreye sokulup, şebekeye buralardan su temin etmeye başlaması sonrasında Kirazlı-2 ve Cevrdet Dündar göletleri devre dışı bırakıldı. Kirazlı-1 göleti ise, kuyulardan temin edilen suyun yetersiz kalması durumunda klorlanarak kullanılmaya başlandı. Arapseyfi ile Çalatlı Bölgesi'ndeki kuyulardan temin edilen saniyede 300 litre debideki suyun yaklaşık 250 litre debideki kısmının şebekeye verildiği kaydedildi.

İkisi devre dışı bırakılıp, süs amaçlı kullanılan, diğeri ihtiyaç duyulması halinde devreye sokulan Yozgat il merkezi çevresindeki göletlerde su düzeyi giderek düşerken, göletlerin zemini de görülmeye başlandı. Kuraklığa bağlı olarak gölette biriken mil kalıntıları çatladı. Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, göletlere ihtiyaç duyulmaksızın şehrin su sorununu çözdüklerini, yeterli suyun bulunduğunu hatırlatarak, "Vatandaşlarımızın şebeke suyu ile birlikte diğer suları israf etmemeleri gerekir" uyarısında bulundu.

Belediye Başkanı Arslan, göreve geldikleri ilk günlerde Yozgat'taki su şebekesindeki kayıp ve kaçaklara yönelik operasyon yaptıklarını, 13 yerde tespit edilen su kaçağına neden olan kırılmaları giderdiklerini, şu an için şebekeye kesintisiz suyun verilebildiğini ekledi.