Leylekler Simav Ovası'ndaki Tarlalarda

KÜTAHYA'nın Simav İlçesi'ndeki Simav Ovası, çiftçilerin dostu olarak bilinen leyleklere ev sahipliği yaptı. Verimli topraklarıyla ünlü Simav Ovası'ndaki tarlalarda görülen leylek sürüleri, çiftçilerin ekili alanlarına zarar...

Leylekler Simav Ovası'ndaki Tarlalarda
KÜTAHYA'nın Simav İlçesi'ndeki Simav Ovası, çiftçilerin dostu olarak bilinen leyleklere ev sahipliği yaptı. Verimli topraklarıyla ünlü Simav Ovası'ndaki tarlalarda görülen leylek sürüleri, çiftçilerin ekili alanlarına zarar veren böcek ve haşereleri yiyerek onlara yardımcı oldu.

Kış aylarını Afrika'da geçerin leylekler, yaz aylarını Türkiye'nin çeşitli sulak alanlarında geçiriyor. Leyleklerin en çok tercih ettiği yerler arasında sayılan verimli topraklarıyla ünlü Simav Ovası, leyleklerin yavruladığı alanlardan biri oldu. Eylül ayından itibaren yeniden sıcak bölgelere göç etmek üzere Simav'dan ayrılacağı tahmin edilen leylekler, çok büyük gruplar halinde indikleri tarlalarda yaşamlarını sürdürüyor.

Simav Ovası'nı mesken tutan leylekler bağ ve bahçelerdeki ağaçların yanı sıra elektrik direkleriyle cami kubbelerinde kendilerine yuva yapıyor. Bugünlerde hububat hasatı olduğu için yiyecek sıkıntısı çekmeyen leylekler, yoldan gelip geçenlerin şaşkın bakışları arasında uzun bacakları ile tarlalarda gezip dolaşıyor. Meraklıların yaklaşmasıyla başka yerlere uçan leyleklerin gruplar halindeki gökyüzüne yükselişi ise ilginç görüntüler oluşturuyor. Simavlı emekli Ziraatçi Mehmet Delen gruplar halinde Simav'a her yıl gelen leyleklerin yumurtlayıp yavrularını büyüttükten sonra sonbaharda tekrar Afrika'ya göç ettiklerini söyledi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.