MARDİN Valisi Mustafa Taşkesen, Derik İlçesi'nde katıldığı iftarda 170 köy muhtarının sorunlarını dinledi. Ömerli İlçesi'nde 4 kişinin ölümü 21 kişinin yaralanması ile sonuçlanan kan davasını da hatırlatan Vali Taşkesen, "Aileler yaralananlar perişan, keşke böyle bir olay yaşanmasıydı" dedi.


Vali Mustafa Taşkesen, Derik Kaymakamı Ahmet Demirci'nin, öğretmenevinde onuruna verdiği iftara katıldı. Bir ay önce Mardin'e göreve başlayan Vali Taşkesen'e ilçenin tarihi hakkında bilgi veren Kaymakam Demirci, Derik isminin Kilise anlamına geldiğini, geçmişte Ermeni nüfusunun yoğunluğu nedeniyle, çevre yerleşimlerden alışveriş için Derik'e gelindiğini söyledi.


İftarda konuşan Vali Taşkesen, Ömerli ilçesinde 4 kişinin ölümü 21 kişinin yaralanması ile sonuçlanan kan davasını hatırlatarak, "Keşke böyle bir sorun yaşanmasaydı. Şimdi aileler, yaralılar herkes perişan durumda" dedi. Vali Mustafa Taşkesin, askerlerin tedbir amaçlı halen köyde görev yapmaya devam ettiklerini de söyledi.


İftara katılan 170 mahalle ve köy muhtarı Vali Taşkesen'e ilçe merkezi ve köylerde yaşanan elektrik sıkıntısını anlattı ve çözüm bulmasını istedi. 
Vali Mustafa Taşkesen'e bir muhtar tarafından köyden getirilen tandır ekmeği ikram edilirken, Vali meyan kökünden yapılan şerbeti içerek çok lezzetli olduğunu söyledi.