Metro Turizm Sahibi Galip Öztürk'e Şok!

Yargıtay işadamı Galip Öztürk'e, Kuvvet Köseoğlu'nu öldürmeye azmettirme suçundan verdiği müebbet hapis cezasını onadı.

Metro Turizm Sahibi Galip Öztürk'e Şok!
Yargıtay 1. Ceza Dairesi, İstanbul 19. Ağır Ceza Mahkemesinin, işadamı Galip Öztürk'e, Kuvvet Köseoğlu'nu öldürmeye azmettirme suçundan verdiği müebbet hapis cezasını onadı. İstanbul Beyoğlu'nda 1996 yılında, Öztürk ile aralarında husumet bulunduğu öne sürülen Kuvvet Köseoğlu, Kudret O. ve kimliği belirlenemeyen "camgöz" lakaplı kişi tarafından öldürüldü.

19. Ağır Ceza Mahkemesindeki davada Kudret O. tasarlayarak öldürme, Galip Öztürk ise bu suçlara azmettirme suçundan yargılandı. Mahkeme, Öztürk'ü öldürmeye azmettirme suçundan müebbet hapis cezasına çarptırdı.

Kararın temyiz edilmesi üzerine dosya Yargıtay 1. Ceza Dairesinin gündemine geldi. Daire, Öztürk hakkındaki müebbet hapis cezası kararını onadı.

Öztürk'ün avukatı Tuncay Çaltekin, Yargıtay 1. Ceza Dairesi'nin, müvekkilinin öldürmeye azmettirme suçundan aldığı müebbet hapis cezasını onaması kararıyla ilgili olarak tüm olağanüstü kanun yollarına başvuracaklarını ve Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuruda bulunacaklarını bildirdi.

Çaltekin, Yargıtay 1. Ceza Dairesi'nin, İstanbul 19. Ağır Ceza Mahkemesi'nin, işadamı Galip Öztürk'e, Kuvvet Köseoğlu'nu öldürmeye azmettirme suçundan verdiği müebbet hapis cezasını onamasına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Son zamanlarda çeşitli basın ve yayın organlarında "paralel örgüt" olarak adlandırılan yapılanmayla devletin mücadelesinin herkes tarafından bilindiğine değinen Çaltekin, Öztürk'ün söz konusu yapılanmayla mücadele konusunda vatandaşlık görevini 30 bin kişiye istihdam sağlayan bir işadamı olduğunun bilinciyle yerine getirdiğini, örgüt hakkında bildiklerini ve örgüt tarafından kendisine yapılan tehdit ve şantaj olaylarını kamuoyu ile paylaştığını ve yargısal makamlar nezdinde ilk şikayetini 4 Nisan'da İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na yaptığını anlattı.

Çaltekin, söz konusu şikayet sonrasında Öztürk'e yönelik birçok tehdit eylemi gerçekleştirildiğini ve bu eylemlerin her biri ile ilgili olarak İstanbul ve Ankara Cumhuriyet başsavcılıklarına gerekli başvurular yapıldığını aktararak, şu ifadeleri kullandı:

"Galip Öztürk'ün vatandaşlık görevini yerine getirmesinden rahatsızlık duyan suç odakları, ellerinde bulunan imkanları sonuna kadar kullanmak ve hakkında hukuka aykırı olarak verilen mahkumiyet kararlarına ve bu kararların temyiz incelemelerine müdahale ederek Galip Öztürk'ten intikam almak ve ona ceza vermek istemişlerdir. Çeşitli basın ve yayın organlarında, paralel yapılanmanın bu girişimlerinde başarılı oldukları ve İstanbul 19. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından paralel örgütün dosyaya ilave ettiği bir kısım uydurma belgeler dayanak gösterilmek suretiyle oyçokluğu ile verilen mahkumiyet kararının Yargıtay tarafından onandığı yönünde haberler yer almaktadır.

Galip Öztürk, 25 Mart 2014 ve devam eden tarihlerde yaptığı açıklamalar sonucunda paralel örgüt tarafından düşman görülmüştür. Dolayısıyla hakkında bu yönde karar verileceği beklenmekte ve kendisi de bu yönde de tehditler almakta idi. Tüm bunların ötesinde, 3 hafta öncesinde Galip Öztürk'e onama kararının taslağı dahi gönderilerek kendisi tehdit edilmiştir. Ancak Galip Öztürk bu tehditlere boyun eğmemiş, bilakis konuyu yine tüm delilleriyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na taşımıştır. Hal böyle iken, hakkında verilen bu kararın hukuki olduğu ve maddi gerçeği yansıttığı hiç kimse tarafından ileriye sürülemez."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.