Mersin'de 20-30 Haziran tarihleri arasında yapılacak olan 17'inci Akdeniz Oyunları dolayısıyla Mersin Üniversitesi'nin 2012-2013 eğitim-öğretim yılı mezuniyet töreni erken yapıldı. Üniversitenin 17'inci mezunları, yapılan kep töreni ile diplomalarını aldı.

MEÜ Çiftlikköy Kampüsü'nde bulunan futbol sahasında gerçekleşen mezuniyet törenine, Mersin Vali Vekili Nihat Karabiber, MEÜ Rektörü Suha Aydın, Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Erol Ertan, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hayrettin İmren, Mersin İl Emniyet Müdürü Arif Öksüz ile öğrenciler ve aileleri katıldı. Tören Mersin Büyükşehir Belediyesi Bandosu eşliğinde öğrencilerin kortej yürüyüşü ile başladı. Yürüyüş sırasında özellikle Psikoloji Bölümü öğrencilerinin elinde bulunan 'Savaşın açtığı yaraları psikologlar kapatamaz' pankartı ile 'Denenmeyen tek yol barış' tişörtleri dikkat çekti.

Kortej yürüyüşünün ardından konuşan Rektör Suha Aydın, bugün lisan ve ön lisans olmak üzere 3 bin 800 öğrenciye diploma vereceklerini belirtti. Diploma almayı hak eden öğrencilerin anne ve babaları ile öğretim elamanlarını emeklerinden dolayı kutlayan Aydın, "Kurulduğumuz 1992 yılından beri üstün çabalarıyla bilim dünyasındaki yerine alan MEÜ'nün, bilimin ışığında ve Atatürkçü çizgiden sapmayan eğitim ve öğretiminin, ülkemizin kaliteli insan kaynağına katkısı giderek sürmektedir. Her zaman olduğu gibi çabamız bilgi donanımlı değil, toplumun geleceğinde aktif rol alan sosyal paylaşımcı ve öz değerlerimizi bilincinde olan bireyler yetiştirmektir. Başarımızın yolu sevgi, paylaşım ve anlamaktan geçer" dedi.

"EĞİTİM HAYATA HAZIRLIK DEĞİL, HAYATIN TA KENDİSİDİR"

Sürekli takımın bir bireyi olduğunun öğrenciler tarafından bilinmesi gerektiğini vurgulayan Aydın, "Bu bilinç bize bireysel başarının yanında toplumsal ve ülkesel başarıyı da getirecektir. Eğitim hayata hazırlık değil, hayatın ta kendisidir. Bu anlayışla hareketle biz heyecanlı, dinamik ama aynı zamanda her adımını sağduyuyla atan bir üniversiteyiz. Bizler MEÜ yönetim kadrosu olarak öğrencilerimize eğitim ve öğretim olarak alt yapıyı en iyi şekilde oluşturduk. Eğitim ve öğretimde 20'inci yılını dolduran bir üniversite olmamıza rağmen Türkiye'nin köklü üniversiteleri ile rekabet eder durumdayız" diye konuştu.

Mersin Vali Vekili Nihat Karabiber ise böyle gençleri gördükleri zaman göğüslerinin kabardığını vurgulayarak, "Bu kadar genç, dinamik ve inanmış insanın olduğu bir ülke muhakkak ki ebedi var olacaktır. Sizlere emeği geçen annelerinize, babalarınıza, yakınlarınıza ve hocalarınıza şükranlarımı sunuyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından üniversitede ve bölümlerinde derece yapan öğrencilere ödülleri ve teşekkür belgeleri protokol üyeleri tarafından verildi. Ödül törenin ardından 3 bin 800 öğrencinin aynı anda kep atması renkli görüntüler oluşturdu.

ÖZDEN TEYZE'DE MEZUNİYET HEYECANINI YAŞADI

1980 öncesindeki olaylardan dolayı, liseyi bitirdikten sonra kazanmasına rağmen babası tarafından üniversiteye gönderilmeyen emekli bankacı Özden Taşkınlı da mezuniyet heyecanı yaşadı. 53 yaşında olmasına rağmen bölümünü birinci bitirerek mezun olan Taşkınlı, giydiği kep ve cübbe ile dikkat çekti. Mezuniyette konuşan Taşkınlı, "Şu an çok duyguluyum ve çok da mutluyum. Bugünü yaşamak çok güzel bir şey. Böyle bir tören, cübbe ve kep giymek bu yaşta beni çok heyecanlandırdı ve mutlu etti. Herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

Mezuniyet kutlamaları kapsamında sanatçı Betül Demir, konser verdi. Yaklaşık 2 saat boyunca sahnede kalan Demir, öğrencilere unutulmaz dakikalar yaşattı.