EMNİYET mensuplarına yönelik 2'inci dalga operasyonu kapsamında hakkında gözaltı kararı bulunan, ancak 3 gün önce lösemi hastalığı nedeniyle 1,5 yaşındaki oğlu Tuğrul Selim Yılmaz'ı kaybeden polis memuru 33 yaşındaki Fatih Yılmaz, soruşturma savcısı Okan Özsoy'un özel izniyle Tokat’ta kayınpederi Hüsamettin Sansar'ın evinde taziyeleri kabul ediyor.

Emniyet mensuplarına yönelik 2'inci dalga operasyonu kapsamında hakkında gözaltı kararı bulunan Diyarbakır Emniyet Müdürlüğünde görevli Fatih Yılmaz'ın lösemi hastası  oğlu Tuğrul Selim Yılmaz, Ankara'da tedavi gördüğü hastanede 2 Ağustos tarihinde yaşamını yitirdi.  Ardından oğlunun cenazesi ile birlikte memleketi Tokat'a geldi. Fatih Yılmaz oğlunu merkeze bağlı Akbelen köyünde toprağa verdi. Ardından kent merkezinde bulunan kayınpederinin evine gelen Fatih Yılmaz burada taziyeleri kabul etmeye başladı.

DAHA SONRA İFADE İÇİN ÇAĞRILACAK
Operasyon kapsamında hakkında gözaltı kararı bulunan Fatih Yılmaz'ın kayınpederinin evinin kapısını 5 Ağustos tarihinde sabah saatlerinde polis memurları çaldı. Kapıyı açan yakınları Fatih Yılmaz'ı soran polislere, kendisinin dışarıda olduğunu ve vefat eden oğlunu toprağa verdiğini söyledi. Bunun ardından sivil polisler durumu soruşturma savcısı Okan Özsoy'a bildirdi. Savcının talimatı ile Yılmaz'ın iletişim ve adres bilgileri tespit edildi ve olayın anlatıldığı tutanak tutuldu. Bu işlemlerin ardından da Yılmaz hakkında özel izin verildi. Yılmaz'ın daha sonra savcılığa ya da emniyete çağırılarak ifade vereceği belirtildi.