AYDIN'ın Karpuzlu İlçesi'nde son zamanlardaki sağanak yağmurlar yüzünden Ektirli ile Kocasu mahalleleri arasındaki toprak yolun Köyiçi mevkisindeki 500 metrelik bölümünde heyelan meydana geldi. Kocasu ve Dutağacı mahallelerindeki taşımalı sistemde eğitim gören 25 öğrenci, yolun bu bölümünü servisten inip, çamur içinde yürüyerek geçtikten sonra başka bir servis aracına binerek okullarına ulaşabiliyor. Köylüler ilçe merkezine ulaşımlarını sağlayan yol için sir an önce çözüm bulunmasını istedi.

Karpuzlu'nun Kocasu ve Ektirli mahalleleri arasındaki 6 kilometrelik toprak yol, son zamanlardaki sağanak yağmurlardan etkilendi. Yolun Köyiçi mevkisinde heyelan meydana geldi. Heyalan nedeniyle yolun 500 metrelik bölümü zarar gördü. Çökme ve kayma meydana gelen yol, araçlar için tehlike oluşturmaya başladı. Kocasu ve Dutağacı mahallelerinde yaşayanların ilçeye ulaşımını sağlayan bu tek yoldaki heyelan sıkıntıya neden oldu. Araçların geçiş tehlikeli olduğu için Kocasu ve Dutağacı mahallelerinden taşımalı sistemde Krapuzlu'da eğitim-öğretim gören toplam 25 öğrenci çile çekmeye başladı. Okullarına gidebilmek Köyiçi mevkisine kadar servisle gelen öğrenciler, burada inip, yolun heyelan yaşanan 500 metrelik bölümünü çamur içinde yürüyerek geçtikten sonra Ektirli Mahallesi Meydanı'nda kendilerini bekleyen başka bir servis aracına binerek ilçedeki okullarına ulaşabiliyor.

Dutağacı ve Kocasu mahallelerinde 150 kişinin yaşadığını belirten köylülerden Fatih Çelik (31), "Aynı sorunla 2013 yılının Şubat ayında da karşılaşmıştık. O dönemde, Ektirli Mahallesi'ndeki 6 tane ev boşaltılmak zorunda kalmıştı. Bu sorunun giderilmesi için mahallemize ulaşımı sağlayacak arternatif bir yol için yeni bir güzergah çizildi. Kamulaştırma için mülk sahiplerinden imza toplandı. Ancak, arazisi istimlak edilecek bir kişiye ulaşımadı. Diğer arazi sahiplerinin ise imzası alındı. Sorumluluğu herkes birbirinin üzerine atıyor. Kime gitsek sonuç alamıyoruz. Çocuklarımız bu yoldan okula gidiyor. Çamurun içinde geçerek ancak diğer servis aracına biniyorlar. Yetkililer, bu yolda bir araç devrildikten sonra mı harekete geçecek? Mahalle halkı olarak yetkilileri göreve davet ediyoruz. Sesimizi duysunlar. Kimseyi suçlamıyoruz, mağduriyetimizi dile getiriyoruz" dedi.

Durumu 'rezalet' olarak nitelendiren köylülerden Fikret Çelik (29), "İki zeytin ağacı kesilecek diye, 25 çocuk rezil oluyor. Bu soruna birileri çözüm bulsun. Mahallemizde acil bir hasta olsa doktora nasıl götüreceğiz? Yol yapılması için herkes imza verdi. Ama bir kişi nüfusta kayıtlı olmadığı ve imzası alınmadığı için yol açılmıyor. O kişinin iki zeytin ağacı için yol projesi bekletiliyor. Mahalle halkı olarak biz her kış böyle korku ve kuşku içinde mi yaşayacağız?" diye konuştu.