Ordu Büyükşehir Belediyesi'nden İsrail Boykotu

ORDU Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Enver Yılmaz, Gazze katliamından dolayı belediyenin sosyal tesislerinde İsrail mallarını satmama kararı aldıklarını belirterek bu eyleme herkesin destek vermesini istedi. İsrail'in...

Ordu Büyükşehir Belediyesi'nden İsrail Boykotu

ORDU Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Enver Yılmaz, Gazze katliamından dolayı belediyenin sosyal tesislerinde İsrail mallarını satmama kararı aldıklarını belirterek bu eyleme herkesin destek vermesini istedi.
İsrail'in Gazze'ye saldırısı nedeniyle Ordu Büyükşehir Belediyesi sosyal tesislerinde İsrail mallarının satışı durduruldu. Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, belediyeye ait hiçbir yerde İsrail ürünü satılmayacağını belirterek, "Maalesef her Ramazan'da olduğu gibi İsrail vahşeti, İsrail'in devlet terörü, müslümanların, müslüman çocukların, müslüman kadınların üzerinde. Biz de buna sessiz kalamazdık. Büyükşehir belediyesi olarak İsrail'e ve İsrail'in yönettiği sermayenin ürünlerinin tamamına boykot kararı aldık. Bunu resmi olarak uygulamaya koyduk. Dün akşam itibarı ile gerekli tebliği ve kamuoyuyla paylaşımımızı yaptık" dedi.
Şehirde de bir kampanya başlatacaklarını ve boykotu devam ettireceklerini vurgulayan Başkan Yılmaz  "Bundan sonra Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak İsrail patentli, İsrail'in ürettiği, İsrail bağlantısı olan, İsrail'in Türkiye'ye ve dolayısıyla ürün olarak verdiği ne kadar malzeme - ürün olursa büyükşehir belediyesi olarak sembolik anlamı olacak olan bu tavrı gösterme ihtiyacı hissettik. En şiddetli şekilde uygulayacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Bizim bu kararımızın sonrasında da Türkiye'de başta diğer büyükşehirlerimiz olmakla üzere il ve ilçe belediyelerinden aynı protesto eyleminin yapılmasını bekliyoruz. Zira biz tesislerimizin hiçbir yerinde bu aşamadan sonra, İsrail ve bağlantılarına ait hiçbir ürün, hiçbir araç gereç kullanmamaya gayret göstereceğiz. Sonuna kadar almış olduğumuz kararın uygulayıcısı olacağız. Buna yönelikte şehirde bir kampanya başlatacağız" diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.