Sağlık İçin 'zumba' Oynadılar

Mersin İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, 'Sağlık İçin Hareket Et' ve 'Obezite Günü' etkinliği kapsamında yürüyüş düzenledi. Yürüyüşte obezitenin neden olduğu hastalıklar, fiziksel aktivite ve hareketli yaşamın önemine dikkat çekilirken,...

Sağlık İçin 'zumba' Oynadılar
Mersin İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, 'Sağlık İçin Hareket Et' ve 'Obezite Günü' etkinliği kapsamında yürüyüş düzenledi. Yürüyüşte obezitenin neden olduğu hastalıklar, fiziksel aktivite ve hareketli yaşamın önemine dikkat çekilirken, yürüyüş sonunda katılımcılar 'zumba' dansı oynadılar.

Bugün öğleden sonra Adnan Menderes Bulvarı üzerinde bulunan Beşiktaş Meydanı'nda bir araya gelen Mersinliler, buradan Barış Meydanı'na kadar Mersin Büyükşehir Belediyesi Bandosu eşliğinde yürüdü. Yürüyüşte vatandaşlara, Mersin İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Aytekin Kemik, İl Sağlık Müdürü Yardımcı Doç. Dr. Mustafa Kemal Başarılı, Tabip Odası Başkanı Dr. Galip Kırıcı ile İl Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Uzm. Dr. Tufan Nayir de eşlik etti. Yürüyüşe ayrıca bisikletli gruplarda katılarak renk kattı. Yaklaşık 20 dakika süren yürüyüş sonunda vatandaşlara su, ayran ve meyve ikram edildi.

"KADINLARIMIZ MUTFAKLARINA DİKKAT ETSİNLER"

Barış Meydanı'nda etkinlik ile ilgili açıklamalarda bulunan İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Aytekin Kemik, insanlığın bundan sonraki sürecinde obezitenin önemli bir problem olduğunu ifade ederek, "Bu problemi hep birlikte aşmamız gerekiyor. Türk toplumu olarak kadınlarda yaklaşık yüzde 42, erkekler de yüzde 30'lara yakın obez insanımız var. Bunun iki sebebi var. Birincisi dengeli beslenemiyoruz. İkincisi de gerçekten in aktif hayatımız var. Yani yeterince hareket edemiyoruz. Bizim buradaki etkinliğimizin amacı biraz farkındalığı artırabilmektir. İnsanların az da olsa devamlı spor yapmaları, hareket etmelerini ve kıpırdamalarını istiyoruz. Onun dışında da kadınlarımıza defalarca seslendim. Lütfen mutfaklarına dikkat etsinler. Kendilerini, ailelerini özellikle de küçük çocuklarını obezlik ihtimalinden uzak bir şekilde beslemeleri gerekiyor. Akdeniz mutfağına dönelim. Mevsimsel meyve, sebzeleri çok fazla tüketelim. Hamur işlerinde, yağlardan, salçadan ve tuzdan uzak duralım" dedi.

SAĞLIK İÇİN 'ZUMBA' OYNADILAR

Konuşmaların ardından, Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün tekvando ekibi gösteri sundu. Daha sonra ise İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Aytekin Kemik, İl Sağlık Müdürü Yardımcı Doç. Dr. Mustafa Kemal Başarılı'nın da aralarında bulunduğu vatandaşlar, hoca Demet Seyran eşliğinde 'zumba' dansı oynadılar. Yaklaşık yarım saat süren dansta ilginç görüntüler oluşurken, özellikle bir engelli vatandaşın tekerlekli sandalye ile 'zumba' dansına eşlik etmesi dikkatlerden kaçmadı. Ayrıca, vatandaşlar 'zumba' dansının sonunda çalınan müzik eşliğinde çiftetelli oynadı.

Vatandaşlar ise etkinliğin çok güzel olduğunu belirtirken, herkesin spor yapması gerektiğini ifade ettiler.

Zumba dansının faydaları ile ilgili açıklama yapan hoca Demet Seyran da 'zumba' dansının tüm dansları içerisinde barındırdığını belirterek, "Bu dans tüm kas gruplarını çalıştırıyor. Özellikle bel bölgesini çalıştırıyor. En önemlisi de kalp sağlığı için 45 dakika koşmak istemeyen veya yürümek istemeyen insanlar için kesinlikle zumbayı tavsiye ederim" şeklinde konuştu.

Etkinlik, Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünden gelen ritmik jimnastik ekibinin gösterileri ile devam etti.

Anahtar Kelimeler:
sağlık zumba oynadılar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.