Samsunlu Çiftçilere Kırsal Kalkınma Desteği

ARIM ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Samsun İl Koordinatörlüğü, yatırım tutarı 4.2 milyon TL olan 46 projenin başvuru sahipleri ile sözleşme imzaladı.Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK)...

Samsunlu Çiftçilere Kırsal Kalkınma Desteği
TARIM ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Samsun İl Koordinatörlüğü, yatırım tutarı 4.2 milyon TL olan 46 projenin başvuru sahipleri ile sözleşme imzaladı.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Samsun İl Koordinatörlüğü Avrupa Birliği kırsal kalkınma desteklerini üretici ve girişimcilerle buluşturması kapsamında yapılan çalışmalar sonucu kültür balıkçılığı projesi ile 45 adet traktör ve ekipman projesi için sözleşme imzalandı. Yatırım tutarı 4.2 milyon TL olan 46 projenin sözleşmesini Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurum Samsun İl Koordinatörü Bülent Turan ile başvuru sahipleri imzaladı. Turan, imzalanan sözleşmelerle birlikte Samsunlu çiftçilere toplam 262 traktör kazandırdıklarını belirterek, şöyle dedi:
"Halen incelemeleri devam eden 302 traktör projesinin 65'i için de Ağustos ayında sözleşme imzalayacağız. Kurumuzun destekleri ilimizdeki bütün ilçelere yayılıyor. Samsun’un büyük tarımsal ve kırsal potansiyeli TKDK’nın projelerine de yansıdı. Bu sayede sadece traktör projesi başvurusu değil kurumun hibe desteği verdiği tüm alanlarda proje başvurusu aldık." 

Bülent Turan, 12 kez başvuru çağrı ilanına çıktıklarını anlatırken, şöyle konuştu:
"Samsun İl Koordinatörlüğü olarak bugüne kadar toplam 812 proje başvurusu aldık. Bu projelerden desteğe hak kazanan ve toplam yatırım büyüklüğü 128 milyon TL olan 324’ü ile sözleşme imzaladık. Yatırım büyüklüğü 84 milyon TL olan 364 adet projenin incelemelerine ise devam etmekteyiz. Projeler sözleşme sonrasında tamamlandığında, 2014 sonu itibarı ile Samsun ilimize toplam yaklaşık 106 milyon TL hibe kazandırmış olacağız." 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.