ŞELALELERE TURİST AKINI

RİZE’ de turizm destinasyonlarına artık kent genelinde sayıları 100’e yaklaşan şelaleler de eklendi. Çayeli ilçesindeki Ağaran şelalesinin son konukları da Bulgaristan'dan gelen turistler oldu. Suyun döküldüğü ...

ŞELALELERE TURİST AKINI
RİZE’ de turizm destinasyonlarına artık kent genelinde sayıları 100’e yaklaşan şelaleler de eklendi. Çayeli ilçesindeki Ağaran şelalesinin son konukları da Bulgaristan'dan gelen turistler oldu. Suyun döküldüğü  kayalıklarda oluşan ve doğal jakuziyi andıran göletlere girerek serinleyen turistler,  yemyeşil doğanın ve manzaranın tadını çıkardı.

Önceki yıllarda sadece yöre sakinlerinin bildiği Çayeli ilçesi Sırt köyündeki Ağaran şelalesi de, artık yerli ve yabancı turistlerden büyük ilgi görüyor. İlçe merkezine yaklaşık 15 kilometre uzaklıktaki şelaleye önceki gün giden Bulgar turistler, şelalenin döküldüğü kayalıkta oluşan doğal jakuzi benzeri göletlere girdi, 70 metre yüksekten dökülen şelalenin tertemiz ve soğuk suyu altında serinledi. Turistler, daha önce benzerini görmedikleri kadar yeşil bir doğada bulunmanın keyfini yaşadılar, mutluluklarını dile getirdiler.

Ağaran Şelalesi Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Metin Saklı da, yerli ve yabancı turistlerin her geçen gün daha da yoğun ilgi gösterdiğini belirterek,“ Özellikle, şelalenin üst kısmında oluşan irili ufaklı, jakuzi benzeri göletler çok ilgi görüyor. Göletlere girip hem serinliyorlar hem de yemyeşil manzarayı seyrediyorlar. Daha önce benzerini görmedikleri bir ortamda bulunmanın keyfini yaşıyorlar” dedi.
Bu arada, Rize Valiliği’ nin yaptığı araştırma sonucunda, kent genelinde 100’e yakın şelale bulunduğu belirlendi.













 

Anahtar Kelimeler:
RizeTuristŞELALELEREAKINI
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.