Seralar Arasında Eğitim Gören Çocuklara Yardım Eli

Forum Mersin Alışveriş Merkezi, Mersin’de tamamı mevsimlik tarım işçilerinin çocukları için seraların arasında açılan anaokulunda etkinlik düzenledi. Etkinlikte çocuklar çalınan müzikler eşliğinde adeta kendilerinden geçerken, çocuklara...

Seralar Arasında Eğitim Gören Çocuklara Yardım Eli
Forum Mersin Alışveriş Merkezi, Mersin’de tamamı mevsimlik tarım işçilerinin çocukları için seraların arasında açılan anaokulunda etkinlik düzenledi. Etkinlikte çocuklar çalınan müzikler eşliğinde adeta kendilerinden geçerken, çocuklara oyuncaklar, boyama kitapları ve puzzler dağıtıldı.

Mersin’in merkez Akdeniz ilçesine bağlı Adanalıoğlu Mahallesi’nde 2 ay önce Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu’nun (UNICEF) önerisiyle Akdeniz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen anaokulu, kapılarını bir ay önce İHA’ya açmıştı. İHA'nın 'Seraların Arasında Eğitim' adı altında yaptığı haberin ardından okula yardım yapılmaya başlanmıştı. Tarımın yoğun olarak yapıldığı mahallede, seraların arasında hayırsever bir vatandaşın verdiği baraka tipi, kapıları bile olmayan bir evde açılan okulun öğrencilerinin tamamı, naylonlardan yapılmış çadır kentte kalan mevsimlik tarım işçileri ve Suriyeli ailelerin çocuklarından oluşuyor. Dört bir tarafı seralarla çevrilmiş, tavanı bezlerle kapatılmış anaokuluna 3 yaşından 12 yaşına kadar her çocuk geliyor. Bir müdür ve 2 öğretmenin görev yaptığı okulun tüm ihtiyaçları hayırseverler tarafından karşılanıyor. Akdeniz Kaymakamlığı tarafından sağlanan bir seyyar tuvaleti bulunan okula gelen çocukların bazılarının ayaklarına giyecek terliklerinin bile olmaması dikkat çekiyor.

ÇOCUKLAR 'GANGNAM STYLE' COŞTU

Bugün Forum Mersin Alışveriş Merkezi'de tamamı çadırlarda yaşayan mevsimlik tarım işçilerinin çocukları için açılan anaokulunda etkinlik düzenledi. İlk önce Forum'un maskotları tarafından çocuklara müzik eşliğinde görsel bir şov sunuldu. Çocuklar çalınan müziklerle adeta kendilerinden geçerken, özellikle 'Gangnam Style' şarkısında yaptıkları danslarla renkli görüntüler oluşturdular. Daha sonra ise çocuklara oyuncaklar, boyama kitapları ve puzzler dağıtıldı.

Etkinlikte emeği geçenlere teşekkür eden Anaokulu öğretmenlerinden Didem Doğrul, okullarında okuyan çocukların tamamının çadırlarda yaşadığını söyledi. Suriye'den, Hatay'dan ve Şanlıurfa'dan gelen ailelerin çocukları olduğunu belirten Doğrul, "Tarım işinde çalışan aileler çocuklarını buraya gönderiyorlar ve bizde onlara eğitim veriyoruz. 31 öğrencimiz mevcut. Bugün ki etkinlik çocuklarımızı mutlu etti. Çocuklar eğlendiler. Okulumuza arada bir yardım geliyor ama yetersiz yardımlar bunlar. Bu konuda daha çok yardım gelirse çocuklarımız için daha iyi olacak. Sınıfımızın eksiklikleri var. Kırtasiye malzememizde eksiklikler var. Binamızın içinde bulunan yerlerde eksiklikler var. Masa ve sandalyemiz de eksikliklerimiz var" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.