Soylu: Kılıçdaroğlu Türk Siyasetine Gelmiş Bir Talihsizliktir

YALOVA’da partisinin il başkanlığı tarafından düzenlenen iftar programına katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu çatı aday konusunda eleştirdi. Soylu, “Bu Kemal Kılıçdaroğlu,...

Soylu: Kılıçdaroğlu Türk Siyasetine Gelmiş Bir Talihsizliktir
YALOVA’da partisinin il başkanlığı tarafından düzenlenen iftar programına katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu çatı aday konusunda eleştirdi. Soylu, “Bu Kemal Kılıçdaroğlu, Türk siyasetine gelmiş bir talihsizliktir” dedi.

“YEDİ DÜVEL BİR ARAYA GELDİ"

Sporium Tesisleri’nde verilen iftar yemeğine katılan Süleyman Soylu, ilk olarak partililerle selamlaştı. İftar yemeğinin ardından bir konuşma yapan Soylu, bazı kesimlerin ‘Yeni Türkiye’den korktuğunu söyledi. Soylu, “Şimdi o eski Türkiye’nin bir takım unsurları bir araya gelmişler ve 21. asırda bir kutlu yürüyüşe, büyük bir milli yürüyüşe, milli şuura ve büyük bir anlayışa doğru yol alan bu büyük milleti oradan tekrar geri döndürmeye ve 12 yıldır bu topraklarda kazanılan bütün kazanımları yeniden eskiye döndürmeye yönelik bir anlayışı koymaya çalışıyorlar. Dikkat edin, 30 Mart’ta en büyük şiddeti ortaya koydular. Paralelciler bir taraftan, muhalefet bir taraftan, dünyadaki televizyonlar bir taraftan yedi düvel bir araya geldi. Hırsız dediler, arsız dediler, iftira attılar, montaj yaptılar, şantaj yaptılar, her türlü hadiseyi bir araya getirdiler ama başaramadılar. Şimdi plakı ters çevirmeye çalışıyorlar. Acaba yumuşak gidersek benzeyen bir imitasyon, bir çakma cumhurbaşkanı adayı bir şekilde bulursak acaba bu işi yine 2. tura bırakır ondan sonra bir kaos ortamı oluşturur da bir vesileyle Türkiye’de yıllardan beri vesayetin başı olarak nitelendirdiğimiz cumhurbaşkanlığı makamını, bu Haso’lara bu Memo’lara, bu poturlulara, bu şalvarlılara ve millet denilen bu kara kalabalıklara, kuru kalabalıklara kaptırmazsak ne olur diye bir endişe içerisindeler. Öyle yaptılar olmadı böyle yaptılar olmadı. Şunu çok net bir şekilde söyleyeyim; bunlar yeni Türkiye’den korkuyorlar" diye konuştu.

“SİYASETİMİZE GELMİŞ BİR TALİHSİZLİK"

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu çatı aday konusunda eleştiren Soylu, “Kemal Kılıçdaroğlu kendisi gibi bir adam buldu. Tam bir cumhurbaşkanı adayı buldu. Ne dünü var ne de yarını var. Bu Kemal Kılıçdaroğlu, Türk siyasetine gelmiş bir talihsizliktir. Siyasetimize gelmiş bir talihsizlik" dedi.

Kılıçdaroğlu’nun bir sakızın karakterine benzeten Soylu, konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

“Hani 1970’lerde bir sakız vardı Tipi Tip diye. Bildiniz mi? İçerisinden karikatürler çıkardı Tipi Tip. Tipi Tip Kemal bu işlerden anlamaz. O sadece hakaretten, iftiradan anlar. Bir siyasi karikatür halinde gelmiş maalesef. 2010 seçimlerini referandumları kaybedeceksin, 2011 seçimini kaybedeceksin, 2014 seçimini kaybedeceksin, şimdi meydanlarda ne olduğunu bilmediğini, tanımadığın, hangi olay karşısında hangi reaksiyonu gösterip göstermeyeceğini bilmediğin birini cumhurbaşkanı adayı olarak çıkaracaksın. Niçin? Tayyip Erdoğan düşmanlığından, millet düşmanlığından, milli irade düşmanlığından dolayı, yeni Türkiye korkusundan dolayı. Yeni Türkiye korkusunda boğulacaklar."

FOTOĞRAFLI

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.