Tokat'ta İsrail Protestosu

TOKAT'ta İsrail'in Filistin'e yaptığı saldırılar protesto edildi. Cumhuriyet meydanında dua edilerek yaşamını yitiren Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kıldı. Tokat'ta teravih namazı sonrası bir araya gelen bazı sivil toplum örgütü...

Tokat'ta İsrail Protestosu
TOKAT'ta İsrail'in Filistin'e yaptığı saldırılar protesto edildi. Cumhuriyet meydanında dua edilerek yaşamını yitiren Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Tokat'ta teravih namazı sonrası bir araya gelen bazı sivil toplum örgütü temsilcisi 500 kişi, Cumhuriyet meydanında İsrail'in Filistin'e yönelik saldırısına tepki gösterdi. Grup Gazi Osman Paşa Bulvarı üzerinde saldırıda hayatını kaybeden Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kılıp dua etti. Gıyabi cenaze namazına Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Ahmet Bay, sivil toplum örgütleri ve vatandaşlar katıldı. Gıyabi cenaze namazını Gaziosmanpaşa Ünivesitesi Öğretim görevlisi Şaban Banaz kıldırdı. Namaz sonrası basın mensuplarına açıklamada bulunan Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, İsrail devletini kınadığını söyledi. Başkan Eroğlu, "Böylesine mübarek günlerde, Ramazan ayında hiç bir şeye yakışmayacak mühim bir olay ile karşı karşıyayız. Bundan dolayı da biz bu işlere karşı duyarsız olamayız. Birileri orada bu hareketleri yaparken bizden susmamızı bekleyemez. Bizde burada bu zulme Tokat'tan bir ses veriyoruz. Zalim Yahudi İsrail'i kınıyoruz" dedi. Grup daha sonra dağıldı.

FOTOĞRAFLI

Anahtar Kelimeler:
İsrailTokatPretosto
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.