Tokat'ta Yöresel Yemek Yarışması

Fatih YILMAZ/ TOKAT, () - TOKAT'ta bu yıl ilki düzenlenen yöresel yemek yarışmasında ev kadınları hünerlerini sergilerken, yarışmayı izleyen vatandaşlar ekmek arası köfte alabilmek için izdihama yol açtı. Tokat Valiliği, Belediye ve...

Tokat'ta Yöresel Yemek Yarışması

Fatih YILMAZ/ TOKAT, () - TOKAT'ta bu yıl ilki düzenlenen yöresel yemek yarışmasında ev kadınları hünerlerini sergilerken, yarışmayı izleyen vatandaşlar ekmek arası köfte alabilmek için izdihama yol açtı.
Tokat Valiliği, Belediye ve Kent Konseyi tarafından 'Yöresel Tokat Yemekleri' yarışması düzenlendi. Cumhuriyet meydanında bu yıl ilki düzenlenen yarışmaya ev kadınlarının yanı sıra kentte bulunan Tokat kebabı yapan işletmelerde katıldı. Ev kadınları kendi aralarında yaptıkları yöresel yemeklerde lezzet yarışına girerken, işletmeler ise kebapta birbirleri ile yarıştı. Toplamda 49 kişinin katıldığı yarışmada, 10 kişi başlangıç yemeğinde, 11 kişi ana yemekte, 10 kişi tatlı ile hamur işleri ve 16 kişi ise Tokat kebabında hünerlerini sergiledi. Bir işletme tarafından yarışmayı takip etmeye gelenlere ekmek arası köfte ikram edildi. Vatandaşlar ekmek arası köfte alabilmek için izdihama yol açtı. İl dışından gelen jüri tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda ise Tokat kebabı ustası Ömer Uçar birinci oldu. Uçar'a birincilik ödülünü Tokat Vali Yardımcısı Coşkun Açık takdim etti. 

FOTOĞRAFLI

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.