Tunceli'de Kadınlar Kahkaha Attı

Ferit DEMİR/TUNCELİ, ()- TUNCELİ'de kadınlar Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın, "Kadınlar herkesin içinde kahkaha atmayacak" sözlerine tepki göstermek için kent merkezinde bir araya gelerek kahkaha attı. Tunceli'de yaklaşık...

Tunceli'de Kadınlar Kahkaha Attı

Ferit DEMİR/TUNCELİ, ()- TUNCELİ'de kadınlar Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın, "Kadınlar herkesin içinde kahkaha atmayacak" sözlerine tepki göstermek için kent merkezinde bir araya gelerek kahkaha attı.

Tunceli'de yaklaşık 40 kadın, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın, "Kadın iffetli olacak. Mahrem-namahrem bilecek. Herkesin içerisinde kahkaha atmayacak. Bütün hareketlerinde cazibedar olmayacak, iffetini koruyacaksın" açıklamasana tepki gösterdi. Seyit Rıza Meydanı'nda toplanan yaklaşık 40 kadın, 'Bir kahkaha da sen at' yazılı pankart açtı. Eylemci kadınlar adına konuşan Ayfer Ber, Türkiye'de neredeyse her gün birkaç kadının katledildiğini ve devletin buna sessiz kaldığını ileri sürüp, "Türkiye'de kadınlar katlediliyor, hergün bir iki kadın öldürülüyor. Kadınlar sokaklarda rahat değil, iktidar kendi işine geldiği gibi haraket ediyor. Kadın hakları, kadın özgürlükleri konusunda adım atmayan iktidarın bakanı çıkıp kadınların kahkaha atmasına karşı çıkıyo. Bu nasıl mantıktır, bu nasıl zihniyettir, anlamak mümkün değil. Bizler Türkiye'nin aydınlık yüzleriyiz. Kadınlar bu toplumun en önemli bireyleridir, erkekler kadar özgür olmalı kadın. Ama iktidar artık öyle bir noktaya gelmiş ki, kadınların kahkaha atmasına yani gülmesine bile müdahale ediyor. Ben utanç duydum, Bülent Arınç'ı bu açıklamadan dolayı kınıyorum" dedi.

Konuşmanın ardından kadınlar hep birlikte kahkahalar attı. Kadınlara çevrede bulunan erkerler de kahkaha atarak destek verdi. Bir süre kahkaha atan kadınlar daha sonra dağıldı.

FOTOĞRAFLI

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.