Uludağ'a kar kalınlığı 2 metreyi geçti

TÜM yurdu etkisi altına alan kar yağışı ve tipi Bursa'da da yaşamı olumsuz etkiliyor. Üniversiteli gençlerin yarıyıl tatili nedeniyle ilgi gösterdiği Uludağ'a bir günde 35 santim kalınlığında kar yağdı...

Uludağ'a kar kalınlığı 2 metreyi geçti

TÜM yurdu etkisi altına alan kar yağışı ve tipi Bursa'da da yaşamı olumsuz etkiliyor. Üniversiteli gençlerin yarıyıl tatili nedeniyle ilgi gösterdiği Uludağ'a bir günde 35 santim kalınlığında kar yağdı ve kar kalınlığı 205 santime ulaştı. Kötü hava koşulları nedeniyle İDO ve BUDO'nun birçok deniz otobüsü seferlerinin iptal edildiği Bursa'da, 55 köy yolunun kapalı olduğu duyuruldu.

Kötü hava koşulları, Bursa'da cuma gününe kadar etkisini sürdürecek. Meteoroloji Müdürlüğü, Uludağ'a son 24 saat içinde yağan 35 santim kar ile kar kalınlığının 205 santime ulaştığını açıkladı. Meteoroloji günün en düşük sıcaklığının sıfırın altında 1 derece olarak ölçüldüğü Uludağ'da yoğun sis olacağını bildirdi.

EKİPLER 24 SAAT GÖREVDE

Kar ile mücadele için 200 kişiden oluşan 24 ekip ile 3 vardiye halinde çalışan Büyükşehir Belediyesi, toplam 670 köyün bulunduğu Bursa'da 55 köy yolunun kapandığını ve bu yolların açılması için çalışmaların sürdürüldüğünü duyurdu.

Karayolları 14’üncü Bölge Müdürlüğü ile ise özellikle İnegöl'ün Mezitler Mevkii'nde kayıp yolu trafiğe kapatmaması için TIR'ların geçişine izin vermiyor.
Fırtına yüzünden teleferik seferlerinin iptal edildiği Uludağ'da, Bursa yolunun kapanmaması için 10 kişiden oluşan 8 ekip ile çalışmalarını 24 saat sürdürüyor. Kar temizleme çalışması yapan ekipler, buzlanmanın yoğun olduğu bölgelere ise tuz döküyor.

DENİZ ULAŞIMI DA ETKİLENDİ

Fırtına, Bursa ile İstanbul arasında deniz ulaşımı yapan BUDO ve İDO seferlerini etkiledi. BUDO, saat 21.15'e kadar olan seferlerini iptal ederken, İDO ise Mudanya'dan Armutlu, Yenikapı ve Kadıköy'e yapacağı bazı deniz otobüs seferlerini gerçekleştiremedi.


 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.