Yamaç Paraşütünde Babadağ'a Rakip

ANTALYA'nın Kaş İlçesi'nde, deniz- kum- güneş üçlemesine alternatif arayan tatilciler, Kırdavlı Tepesi'nde yamaç paraşütüyle atlayış yaparak bölgenin eşsiz manzarasını gökyüzünden izleme şansı buluyor....

Yamaç Paraşütünde Babadağ'a Rakip

ANTALYA'nın Kaş İlçesi'nde, deniz- kum- güneş üçlemesine alternatif arayan tatilciler, Kırdavlı Tepesi'nde yamaç paraşütüyle atlayış yaparak bölgenin eşsiz manzarasını gökyüzünden izleme şansı buluyor. Yılda 2 bin tandem (ikili) atlayışın yapıldığı Kıdavlı Tepesi, manzarası ve gördüğü ilgiyle Fethiye'deki Babadağ'a rakip olarak adlandırılıyor.

Antalya'da alternatif turizmin en önemli merkezlerinden Kaş'ta, tatilcilerin yeni gözdesi yamaç paraşütü. Deniz- kum- güneş üçlemesine alternatif arayanlar, Kırdavlı Tepesi'nden yamaç paraşütüyle atlayış yapıyor. Kırdavlı Tepesi'nin 600 rakımlı pistinden atlayış yapmak isteyenler, Kaş merkezden zirveye doğanın içinde 6 kilometrelik minibüs yolculuğuyla ulaşıyor. Kırdavlı Tepesi'ndeki 2 atlayış okulunun 8 profesyonel pilotu, Kaş'ın eşsiz manzarasını havadan görmek isteyen, uçuş keyfi yaşamak isteyenlere kısa bir eğitim veriyor. Uçuş güvenliği açısından önem taşıyan bu eğitimin ardından pilotlar yolcularıyla yamaçtan koşarak atlayışlarını gerçekleştiriyor. Pilot ve yolcusunun gökyüzündeki yolculuğu yaklaşık 40 dakika sürüyor. Yerden yaklaşık 1500 metre yükseklikte Kaş'ın gizemli doğasını, Akdeniz muhteşem turkuaz tonlarını, koylarını ve Yunanistan'ın Meis Adası'nı izleyerek uçan tatilcilerin gökyüzü yolculuğu, Kaş Yat Limanı'nda sona eriyor. Yolculuk sırasında tatilciler Kaş'ın manzarasını havadan görüntüleme şansı buluyor.

YILDA 2 BİN TANDEM ATLAYIŞ

Eşsiz gökyüzü yolculuğu için tatilciler 230 lira ödüyor. 6 yıl önce atlayışa açılan Kırdavlı Tepesi'nde yılda 1500- 2000 civarında tandem atlayış yapılıyor. Pilot eşliğindeki atlayışların yanı sıra pek çok pilot, single (tekli) atlayış da yapıyor. Doğa turlarının yanı sıra yamaç paraşütüyle alternatif turizm imkanı sunan Kırdavlı Tepesi'ne tatilciler gündoğumu ve batımını izlemek için de çıkıyor. Kırdavlı Tepesi, manzarası ve gördüğü ilgiyle dünyanın en iyi yamaç paraşütü atlayış noktaları arasında gösterilen Muğla'nın Fethiye İlçesi'ndeki Babadağ'a rakip gösteriliyor.

TATİLCİLER İLGİ GÖSTERİYOR


Kaş'ta ilk kez yamaç paraşütü yapan İngiliz Tom Edgerley, "Uçuş çok güzeldi. Gerekli eğitimi ve önlemleri aldıktan sonra korkmaya gerek yok, çok güvenli. Çok eğlendim. Yukarıda olmak çok güzel bir duygu" dedi.
İskoçyalı Hannah Brownhill ise atlayış sırasında korktuğunu, havalandıkça uçuştan keyif aldığını söyledi. Kuşlar gibi özgürce uçtuğunu anlatan Brownill, "Aşağıdaki manzara müthiş. Deniz, doğa ve iki ülkenin topraklarını aynı anda izlemek büyük bir zevk" diye konuştu.
Belçikalı Theo Jacobs ise ilk kez yamaç paraşütüyle uçtuğunu belirterek, "Aşağıda büyüleyici bir manzara var. Bulutların içinden geçmek çok farklı bir duygu" diye konuştu.

Yamaç paraşütü pilotu Hüseyin Venske ise yılda yaklaşık 2 bin atlayış yaptıklarını söyledi. Hava koşullarının uygun olduğu yılın her gününde atlayış yaptıklarını anlatan Venske, "Dünyanın en iyi yamaç paraşütü merkezlerinden birisi. Muhteşem bir dağ ve deniz manzarası var. Uçuşla birlikte Meis Adası'nı izlemek büyük bir keyif" dedi.


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.