Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığınca dört ayrı ulaşım projesi için yaklaşık 1 milyar 400 milyon liralık yatırımın yapıldığı Ordu'da çevre yolu, maliyeti en yüksek projeler arasında ilk sırada yer alıyor.  

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, yapımına 2012 yılında başlanan 21,4 kilometrelik Çevre Yolu Projesi'nin 9,5 kilometresinin tünellerden oluştuğunu söyledi.

Projenin yüzde 47'lik bölümünün tamamladığını belirten Balkanlıoğlu, yolun yapımı sırasında doğanın tahrip edilmemesi için büyük fedakarlıklar yapıldığını vurguladı.

Devletin Ordu'daki ulaşım yatırımları için maliyet gözetmediğine işaret eden Balkanlıoğlu, "İlimizde maalesef kamuya ait arazi hemen hemen hiç yok. Tamamı özel mülkiyete konu araziler. Dolayısıyla kamulaştırma bedeli işin içine girince fiyatların nereye gideceğini biz de bilemiyoruz. Çünkü mahkeme ve bilirkişiler devreye giriyor" dedi.

Çevre yolunun 21,4 kilometre uzunluğuna rağmen maliyeti yüksek bir proje olduğuna dikkati çeken Balkanlıoğlu, Ordu-Giresun Havalimanı'nın ise tamamen devletin kontrolünde deniz üzerine yapıldığını anlattı. 

Son teknoloji elektronik aletler, dökülen hafriyatlara rağmen havalimanının 300 milyon liraya mal olduğunun altını çizen Balkanlıoğlu, "Neden? Çünkü kamulaştırmaya para verilmiyor. Şayet havalimanı deniz yüzeyine yapılmasaydı bu millete daha çok pahalıya mal olacaktı." diye konuştu.

"2015 YILI SONUNA BİTECEK GİBİ GÖZÜKÜYOR"

Vali Balkanlıoğlu, çevre yolunun yapımında zor coğrafi koşullarla mücadele edildiğini dile getirerek, 2015 yılının sonuna bitecek gibi gözüktüğünü kaydetti. Çevre yolunun tahmin edilen tarihte bitmese bile fazla uzayacağını öngörmediklerini bildiren Balkanlıoğlu, şöyle konuştu:

"Bittiğinde özellikle yaz aylarında 2 saatte geçilen yol, 15 dakikaya inecek. Hız limitlerine uyulmazsa daha erken de geçilir ancak bizim tavsiyemiz hız limitlerine uyulması yönünde. Sadece Ordu için değil, Türkiye için çok önemli bir projenin hayata geçmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyoruz."