AB'nin 3 milyar avroluk yardımı

Bozkır, Yardımlar konusundan sorumlu olması nedeniyle Komisyon üyesi Mimica'yla da sığınmacılarla ilgili atılmakta olan adımlar ve son günlerde AB'nin Suriyeli sığınmacılara katkı için Türkiye'ye vermeyi kararlaştırdığı 3 milyar avronun nasıl harcanacağı konusunda görüş teatisinde bulunduklarını belirterek, şunları kaydetti:

3 milyar avronun verilme kararının alınmış olmasından dolayı memnuniyet duyuyoruz. Ancak tabiatıyla Türkiye'nin hazırlayıp vermiş olduğu ihtiyaç listesi konusunda da çok kısa bir süre içerisinde mutabakat sağlanması bu paranın ivedilikle harcanması gereken yerlere harcanması gerekmektedir.

Dolayısıyla bürokratik nedenlerle bunun gecikmesi halinde, bundan elde edilecek faydaların gecikmesi durumu ortaya çıkacak. Yaşadığınız ortamda bütün sonuçları süratle almamız gereken bir noktadayız. Bu konuyu görüştük ve bu teknik müzakere konusunun çabuklaştırılması hususunda mutabakata vardık.

Başbakan Davutoğlu, Hollanda ve Belçika'yı ziyaret edecek


Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 18 Şubat'ta Brüksel'i ziyaret ederek, Fikirdaş Ülkeler Toplantısı'na katılacağını belirten AB Bakanı Bozkır, "Bu toplantıya daha önce Başbakanımızla birlikte katılmıştık. Bu, daha çok illegal göçle mücadele konusunda alınacak önlemleri görüşen bir grup.

Almanya, Fransa, Hollanda gibi çok önemli ülkeler, AB Komisyonu Başkanı katılıyor. Dolayısıyla 18 Şubat'ta da, geçtiğimiz toplantıdan bu yana Türkiye'nin almış olduğu önlemler, bunların vermiş olduğu sonuçlar, ayrıca ne tür önlemler alınabilir konuları konuşulacak. 18 Şubat'ta aynı gün AB Zirvesi de var. Dolayısıyla zirve öncesi çok önemli bir istişare yerine getirilmiş olacak" dedi.