Abdullah Gül, Cuma namazını Tophane’deki Kılıç Ali Paşa Camii’nde kıldı. Cami çıkışı gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplayan Gül, milletvekili adayı olup olmayacağı ile ilgili soruya, “Herkes biliyor ki ben AK Parti’nin kurucusuyum. Kuruluşundan da öte AK Parti’nin kuruluş sürecini başlatanım. O zamanki yenilikçi hareketi herkes hatırlar.

Partinin Türkiye’deki reformcu çalışmalarını, büyük yapısal değişiklikleri hep beraber yaptık. İçeride dışarıda büyük başarılar elde ettik. Ben cumhurbaşkanı olduğum süre içinde partiler üstü olmaya gayret ettim. Ankara’dan ayrılırken de cumhurbaşkanlığım bittiğinde de partime döndüğümü söyledim. Arkadaşlarımın Türkiye’ye başarılı hizmetler yapmalarını destekliyorum.” cevabını verdi.

"BİR KEZ DAHA GÖZDEN GEÇİRMELERİNİ TAVSİYE EDERİM"

İç Güvenlik Paketiyle ilgili değerlendirme yapması istenen Gül, şunları söyledi:

“Hükümetimizin bunu bir kez daha gözden geçirmelerini tavsiye ederim. Bazı düzeltmelerin yapılması gerektiğine inanıyorum. Soğukkanlılıkla bakmak lazım. Güvenlikçi konular konjonktürel olmaması lazım. Polise verilen aşırı yetkiler, daha yakın dönemde polisin yetkilerini dinleme ile ilgili nasıl istismar ettiğinin örnekleri ortaya çıkarken şimdi bu konularda daha dikkatli olmak gerekir. Ümit ederim ki arkadaşlarım bunu tekrar gözden geçirirler. Bazı düzeltmeleri yaparlar diye tavsiye ederim.”