Abdullah Gül'den seçim sonrası ilk açıklama

2015 Genel Seçimleri sonrasında, 11.Cumhurbaşkanı Abdullah Gül "Sonuçları panik yapmadan değerlendirmeliyiz" dedi.

Abdullah Gül'den seçim sonrası ilk açıklama
Kısa süre önce bir vakıf kuran ve çalışmalarına burada devam eden Abdullah Gül, seçimleri yakından takip ettiğini belirtti. Seçim sonuçları açıklandıktan sonra AK Partililerle görüşmediğini belirten Abdullah Gül, şöyle konuştu:

SONUÇLARI PANİK YAPMADAN DEĞERLENDİRMELİYİZ

''Meşgul olurlar diye arkadaşları seçim günü, sonuçlar açıklanmadan aramıştım. Seçimler sonuçlandı. 'Milletin iradesi tecelli eder' demiştik, etti. Herkes millet iradesine saygı duyacak, yapılan açıklamalardan anlıyoruz ki herkes zaten duyuyor... Sonuçları panik yapmadan, sağduyulu bir şekilde değerlendirmeliyiz.

Nihayetinde çok partili bir sistemde yaşıyoruz. Bu tür sonuçlar her zaman çıkar. Geçmişte de çok yaşandı. Herkes çok çalıştı, çok yoruldu. Beraberce bir hükümet kurmayı denemek lazım. Seçim kolay bir şey değil. Memleketin nasıl yönetileceği konusuna bir annenin çocuğuna yaklaştığı gibi yaklaşmak lazım. Yani ülkenin annesi gibi... Olgun bir şekilde.''
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.