Kilis’e atılan roketlerden dolayı 17.15 sıralarında Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan Kilis’e geldi. Önce valilik makamına geçen Akdoğan daha sonra toplantı salonuna geçerek yetkililerle görüştü. Toplantı salonunda bilgi aldığı sırada saat: 18.55 sıralarında Suriye’deki DAEŞ mevzilerinden atılan roket mermisi Akdoğan’ın bulunduğu valilik binasının hemen yüz metre yakınındaki Tekye Camii'nin minaresinin yanına düştü.

HÜKÜMET OLARAK BURADAYIZ

Vatandaşlara sağduyu çağrısında bulunan Akdoğan, Kilis'te toplantı ve gösteri yürüyüşlerinin yasaklandığını hatırlatarak, "Sağduyu içerisinde olmak gerekiyor. Bu olaylardan sonra fevri davranmak, protestoya yeltenmek veya bunu birtakım çevrelerin kaşıması bu doğru bir şey değildir. Sorunun çözümüne bir katkı sağlamaz. Biz devlet olarak hükümet olarak buradayız. Milletvekillerimiz burada. Bütün ilgili kurumlarımız ne yapılması gerekiyorsa gerekenleri yapıyor" dedi.

AKDOĞAN TSK KARŞILIK VERDİ

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, roket mermisi düşen Kilis'i ziyaret edip, ilgili kurumlarla durumu değerlendirdiklerini, ilave tedbirleri bugün Bakanlar Kurulu'nda görüşeceklerini belirtti. Başbakan Yardımcısı Yalçın Ak-
doğan valilikte yaptığı açıklamada "Türk Silahlı Kuvvetleri angajman kuralları çerçevesinde anında karşılık vermiştir. Vatandaşlarımıza sağduyu çağrısı yapıyorum. Hangi adım atılması gerekiyorsa bunlar atılacak" dedi.


Editör: TE Bilisim