Yüzde 86'sı tamamlanan müşterek operasyon Bahçelievler, Gazi Paşa ve İsmet Paşa mahallelerinde sürüyor. Geçici köy korucularının da destek verdiği operasyonda çemberi giderek daraltan güvenlik güçlerinin "teslim ol" çağrısına teröristlerin silahla karşılık vermesi üzerine jandarma özel harekat ve polis özel harekat timleri ile teröristler arasında sık sık sıcak temas sağlanıyor.

369 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Son 24 saatte 8 terörist etkisiz hale getirilirken, operasyonun 65. gününde etkisiz hale getirilen terörist sayısı 369'a yükseldi.

PKK mensupları roketatar, el yapımı patlayıcı ve uzun namlulu silahlarla düzenledikleri saldırılarla güvenlik güçlerinin ilerleyişini yavaşlatmaya çalışırken, operasyon timleri büyük titizlikle çalışmalarını sürdürüyor.

ŞEMSİYE KULLANARAK KAÇMAYA ÇALIŞIYORLAR

Başarı ile devam eden operasyonda darbe üstüne darbe yiyen teröristler, özellikle geceleri gruplar halinde kaçmayı deniyor. İnsansız hava araçları ile gece görüş dürbünlerinden gizlenmek için siyah şemsiyelerle kaçmaya çalışan teröristler, anında fark edilerek etkisiz hale getiriliyor.

Teröristlerin genellikle 3-5 kişi ile bir bölgede saldırı süsü vererek, sözde yöneticilerini başka bölgelerden kaçırmaya çalışması üzerine yüksek binalara yerleştirilen ve gece görüş dürbünlü silahlara sahip özel eğitimli askerler, özellikle teröristlerin kaçma ihtimali olan bölgelerde yoğun önlem aldı.

PKK'lı teröristlerin bu güne kadar 4 kez kaçma girişiminde bulunduğunu aktaran güvenlik kaynakları, çok sayıda bölücü terör örgütü mensubunun bu girişimlerde etkisiz hale getirildiğini vurgulayarak, alınan önlemler sayesinde teröristlerin bu tür girişiminin sonuçsuz kaldığını dile getirdi.