Ali İsmail Davası'nda Şok Karar

Gezi Parkı olayları sırasında Eskişehir'de öldürülen Ali İsmail Korkmaz davasında tutuklu bulunan 5 kişiden 3'ü tahliye edildi.

Ali İsmail Davası'nda Şok Karar
Eskişehir'deki Gezi Parkı eylemleri sırasında üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz'ın dövülerek öldürülmesi ile ilgili dava Yargıtay'ın usul yönünden bozulması ardından Kayseri 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde yeniden görüldü.

Mahkeme ikinci yargılamada da aynı cezaları verdi. Davada 5 tutuklu sanıktan 3'ü, yattıkları süre göz önünde bulundurularak tahliye edildi.

Sanık polis Mevlüt Saldoğan'a, bundan önceki yargılamada, ''kasten yaralama sonucu ölüme neden olma'' suçundan 13 yıl hapis cezası verilmişti. Bu ceza daha sonra 'iyi hal' nedeniyle 10 yıl 10 aya düşürülmüştü.

3 TAHLİYE

Sanık Yalçın Akbulut'sa 10 yıl hapis cezası aldı. Mahkeme, sanık polislerin tutukluluk halinin devamına karar verdi. Öte yandan İsmail Koyuncu, Ramazan Koyuncu ve Muhammet Vatansever adlı esnaflar, 33 aydır tutuklu bulundukları ve cezanın büyük kısmını yattıkları için tahliye edildi.

Yargıtay, kararı esastan inceleyecek.

KARARA İLK TEPKİ CHP'DEN YİNE ADALET YOK

Karara ilk tepki CHP'den geldi. CHPli Hilmi Yarayıcı, "Adalet yine yok. Adalet sağlanıncaya, son teknenin hesabı sorulana dek yılmadan davanın takipçisi olacağız" dedi.

Yerel mahkeme Yargıtay'ın kararına oybirliğiyle uyduğunu bildirirken, Ali İsmail Korkmaz'ın babası Şahap Korkmaz, "Son duruşmaya kadar bütün duruşmalarda sanıklara kasten adam öldürmekten müebbet ceza isteniyordu. Son duruşmada olay tamamen değişti ve 'Adam yaralamaktan' ceza verildi, iyi halden indirime gidildi. Bunun iyi hali neresi? Adam öldürmenin cezası bu mu olmalı?" dedi.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.