Türkiye karşıtlarının son malzemesi Beyoğlu Cihangir’deki kavga oldu. Doğan medyası ve sosyal medya olayı ‘Ramazanda içki içilen yere baskın’ diye duyurup bir kez daha halkı sokağa dökme sevdasına düştü. Ancak olayın gerçek yüzü İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmada ortaya çıktı.

Olayla ilgili 3 kişi gözaltına alındı. Savcılık olaya karışanların ifadelerini aldı. Olayların mahallede ikamet eden Z.B. isimli genç kadınla plakçının önündeki grup arasında yol verme yüzünden çıkan tartışmada genç kadına hakaret edilmesi ile başladığı ortaya çıktı.

HAKARET VE KÜFÜR EDİLDİ

Mağdur kadın Z.B., ifadesinde 17 Haziran günü akşam 18.30-19.00 sularında Tophane’de oturan annesinin evinden çıktığını, oturduğu mahalleye geldiğinde plakçının önünden bebek arabasıyla geçerken kalabalık ile oradan geçen bir araba arasında sıkıştığını belirtti.

Bu duruma kızıp kendisine geçmesi için müsaade edilmesini istediğinde plakçı önündeki kalabalıktan bir kişinin kendisine hakaret ve küfür ettiğini kaydeden Z.B., “Ne haliniz varsa görün” diyerek olay yerinden ayrıldığını, olaya mahalle bakkalı ve bina görevlisinin de şahit olduğunu kaydetti.

EŞİ YAŞANANLARA ÖFKELENDİ

Evine geldiğini ve iftara gelen eşinin moralinin bozuk olduğunu fark edince kızının babasına olayı anlattığını, kendisinin de yaşadıklarını eşine söylemek zorunda kaldığını belirti.

ORTALIK BİR ANDA KARIŞTI

Z.B:’nin eşi D.B. ise ifadesinde iftar için eve geldiğinde eşinin moralinin bozuk olduğunu, eşinden neler yaşadığını dinlediğini belirtti. Eşine yapılanlara öfkelendiğini ve konuşmak üzere plakçıya gittiğini kaydeden D.B, plakçının sahibini sorduğunu, bu sırada içeri doğru itildiğini söyledi.

İş yeri sahibini dışarıdaki manzarayı göstermek üzere plakçı önüne çıkardığını bu sırada ortalığın karıştığını anlatan D.B, “Ben plakçıya giderken kimseye haber vermedim ama mahallem olduğu için beni tanıyıp olay yerine gelenler olmuş olabilir. Kimseyi darp etmediğim gibi hakaret ve küfür de etmedim” diye konuştu.

SERBEST BIRAKILDILAR

3 şüpheli önceki gün akşam gözaltına alınmıştı. Şüphelilerinden birisi savcılık kararı ile serbest bırakılmıştı. Diğer 2 şüpheli D.B. ve S.T. ise savcılık ifadelerinin ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.