Alparslan Çelik Hakkında Yeni Gelişme

İzmir’de polis tarafından gözaltına alınan ve bugün sabah saatlerinde adliyeye sevk edilen Alparslan Çelik ile beraberindeki 14 kişi, işlemleri tamamlandıktan sonra soruşturmayı yürüten savcı tarafından ’6136 sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanun’a muhalefet’ suçundan tutuklanmaları talebiyle İzmir 3’üncü Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi.

Alparslan Çelik Hakkında Yeni Gelişme
Savcının Alparslan Çelik’e, Türk hava sahasını ihlal ettiği için düşürülen Rus savaş uçağının Suriye topraklarına paraşütle atlayan pilotuna ateş edilmesiyle ilgili görüntüleri sorduğu, Çelik’in de yanındakilere ateş etmemeleri konusunda uyarıda bulunduğunu söylediği öne sürüldü.

Öte yandan, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin yaptığı aramada, zanlılar arasında bulunan ve Suriye’den gelenlerin aracında, 1’i Kalaşnikof, 2’si Thomson marka olmak üzere 3 otomatik silahın daha ele geçirildiği belirtildi.

RESTORANDA YAKALANDILAR

Geçen çarşamba günü, Çelik ve arkadaşları İzmir’in Hatay Semti’ndeki bir restoranda yemek yedikleri sırada Cinayet Büro Amiriliği’ne, silahlı kişiler olduğu yolunda telefonla ihbarda bulunulmuştu. Cinayet ve Gasp Büro Amirliği ekipleri, ihbar üzerine Çelik’in de aralarında bulunduğu, restoranda aynı masadaki 15 kişiyi gözaltına aldı. Restoran önündeki araçlar ve daha sonra gözaltına alınanların adreslerinde yapılan aramalarda, 1 Kalaşnikof marka tüfek ile 6 tabanca ele geçirildi.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.