Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'ndaki büyük salondaki duruşmaya, tutuksuz sanık Y.M. ile şikayetçiler Dilek Doğan'ın ailesinin yanısıra Berkin Elvan'in annesi Gülsüm ve babası Sami Elvan, CHPli milletvekilleri Selina Doğan, Gamze Akkuş İlgezdi, İlhan Cihaner, Hilmi Yarayıcı, Ali Haydar Hakverdi, Barış Yarkadaş ile HDP milletvekili Huda Kaya ve çok sayıda izleyici katıldı.


Dilek Doğan'ın ailesini 100'ün üzerinde avukat temsil etti. Duruşma salonun içinde de sivil polisler güvenlik önlemi aldı. Ayakta kalan bazı avukatlar da kendileri için ayrılan bölümde polislerin oturmasına tepki gösterdi. Dilek Doğan'ın annesi Aysel Doğan, tutuksuz sanık içeri alınınca feryat etmeye başladı.

Aysel Doğan, "Dileğim, yavrum, annem" diye ağladı. Doğan'ı etrafındakiler teskin etti. Salon içinden de bir izleyici, "Senin çocukların yok mu? Nasıl vurursun" diye bağırdı. Sanık Y.M.'nin kimlik tespitinin ardından duruşma savcısı iddianameyi okumaya başladı.


ADLİYE ÖNÜNDE POLİS MÜDAHALESİ: 22 GÖZALTI


Öte yandan duruşma öncesi adliye önünde gerginlik yaşandı. Polisin biber gazı ve tazyikli su ile yaptığı müdahalede 22 kişi gözaltına alındı.

Davanın görüldüğü Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na gelen bir grup, duruşmayı izlemek için adliye binasına girmek istedi. Sadece ailenin alınacağının söyleyen polis, grubun önüne barikat kurarark adliye binasına girmesini engelledi.

Bunun üzerine grupla polis arasında arbede yaşandı. İçeri girmek isteyen grup polis barikatını aşmaya çalıştı. Polis ise biber gazı ve boyalı mermi atarak grubu dağıtmaya çalıştı. Üzerlerine TOMA'dan tazyikli su sıkılan gruptan bazıları da gözaltına alındı. Şu ana kadar gözaltına alınanların sayısının 22 olduğu belirtildi.

KORİDOR DA KARIŞTI

Dava başlamadan önce İstanbul 12. Ağır Ceza Mahmekesi'nin bulunduğu koridor da karıştı. Koridorda, özel güvenlik görevlileriyle davaya katılmak isteyen avukatlar ve izleyiciler arasında tartışmalar yaşandı. Gerginlik duruşma salonunda da devam etti. Avukat Ömer Kavili içeri girerek mahkeme başkanına, "Davaya katılmak isteyen meslektaşlarımız polis tarafından tartaklanıyor, içeri alınmıyor, sizin bir talimatiniz mı var?" diye sordu.

Diğer avukatların da buna tepki göstermesi üzerine başkan salonun boşaltılmasını istedi. Buna rağmen avukatlar dışarı çıkmadı. Daha sonra Mahkeme Başkanı avukatların alınmaması yönünde talimatı olmadığını belirterek mübaşire avukatların alınması için talimat verdi. Bu sırada bir avukat duruşmanın büyük salona alınmasını talep etti. Heyet bu talebi kabul etti. Ancak büyük salonun bulunduğu koridorda da tartışmalar devam etti.

CHP milletvekili Ali Haydar Hakverdi bariyerin önüne gelerek içeri girmek istedi. Ancak güvenlik, "Kimliğinizi görebilir miyim?" dedi. Milletvekili Haydar da kimlik göstermeyeceğini söylemesi üzerine tartışma çıktı.Tartışmalar sırasında izleyiciler koridordaki barikatı zorladı.