Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ‘hayır’ söylemlerine atıfta bulunarak, esprili bir dille “Evet diyemediği için bekar kaldığını söylüyorlar. Ben onların yalancısıyım.” dedi.

Manisa’da iş adamları Halis Teker, Orhan Aydın ve Ayhan Aydın’ın düzenlediği akşam yemeğine katılan eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

"BEN EMEKLİ OLDUM SEN HALA İKTİDAR OLACAKSIN"

Koalisyon görüşmelerini iş adamlarına anlatan eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, CHP'nin uzun yıllardır tek başına iktidara gelmediğini vurgulayarak, şöyle konuştu:

"En büyüklerine sorduk CHP sen tek başına iktidar olacak mısın ? 'Artık ol' dediler. 1950'de bir gittin, 65 yıl geçti 2015 seçimleriyle 65 yıldır sen tek başına iktidar olamadın ne zaman olacaksın. Ben emekli oldum sen hala iktidar olacaksın. 65 yaş memurlar için emekli yaşı kardeşim. Hakikaten 14 Mayıs 1950’de bir gittiler, gidiş o gidiş. Biz seçim üstüne seçim kazanıyoruz. ‘Ben Atatürk’ün kurduğu partiyim’ diyor iyi o zaman hadi iktidar ol, olamıyor. ‘Devleti ben kurdum’ diyor o zaman iktidar ol, olamıyor. Bu parti 1995’te yarım puanla barajı aştı ama 1999’da 8 buçuk ile barajın altında kaldı. İyi ki barajın altında kalmış 2002 seçimlerinde parlamentoya girdi. Yoksa DSP gibi parlamento dışında kalacak, milletvekillerin 550’sini AK Parti alacaktı. Şimdi ne? 25. 28 aldım mı oh kaymaklı baklava. İyi de koalisyon kuracak mısın? ‘Bilmem.’ Peki iktidar olacak mısın ? ‘Bilmem.’ Nedir amacın AK Parti gitsin de ne olursa olsun. AK Parti gitsin de ne olursa olsun diyemez bir siyasetçi. Sorumluluk taşıyan bir iş.”