Atanamayan öğretmenlerden 'mezarlı eylem'

Kayseri’de ataması yapılmayan öğretmenler, temsili mezar ve balonlu ilginç bir eylem yaptı.

Atanamayan öğretmenlerden 'mezarlı eylem'
Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan atanamayan öğretmenler, maket mezar ve üzerlerinde Şubat’ta branşa 40 bin atama yazan balonları gökyüzüne saldı. İşsiz ögretmenler adına konuşma yapan Aslı Erdoğan, “Akrabalarımıza, konu komşuya göre okumuş, işsiz, atanamamış gençleriz. Ücretli olarak çalıştığı okullarda devlet tarafından maddi ve manevi, ‘Ücretli misin? Kadrolu mu?’ sorularıyla meslektaşları tarafından manevi ayrımlara maruz kalan öğretmenleriz dedi. Ataması yapılmayan öğretmenler olarak, aksaklıklara çözüm önerileri sunan Erdoğan şunları söyledi:

“Alan değişikliğiyle ya da formatörlük adı altında, belirli kurslar sonucunda alanlarımıza geçirilen sınıf öğretmenlerinin, sınıf öğretmenliğine dönmesi, alan değişiklinin tamamen kaldırılması, hiçbir eslek grubunda görülmeyen ‘ Ücretli öğretmenlik’ sistemiyle hayvan terbiyecisi, şarap üreticisi mezunu gibi öğretmenlik yapabilmektedir. Bu sebeplerden dolayı, ücretli öğretmenlik sisteminin de kaldırılmasını istiyoruz."



İşsiz öğretmen sayısının 330 bini bulduğunu ifade eden Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü: “İşsiz öğretmen sayısı 330 bini bulmuşken, açık öğretime bile bölümler açılıp formasyon verilerek, bu sayı giderek artırılmakta ve öğretmen niteliği düşürülmektedir. Zira, öğretmenlik sadece bilgi aktarmak değil, her şeyiyle öğrenciye rehber olabilmektedir. Bu aksaklıkların giderilmesi için açık öğretim mezunlarına formasyon verilmemesi, ataması yapılmayan öğretmen sayısının daha da büyümemesi adına eğitim fakültelerinin kapatılarak bölümlere formasyon verilmesinin durdurulmasını istiyoruz."

TEMSİLİ MAKET MEZAR
Konuşmaların ardından, atanamayan bir genç öğretmen , Diyarbakır’ın Ergani İlçesi’nde kendini asarak intihar eden öğretmen adayı Mustafa Kaya’yı temsilen maket mezarın içine girdi. Ardından, Üzerlerinde Şubat’ta, branşa 40 bin atama yazan balonları gökyüzüne saldı.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.