AYM'DEN AKSARAY'A KRİTİK KARAR

Anayasa Mahkemesi, resmi maliyeti 1 milyar 370 milyon lira olarak açıklanan Cumhurbaşkanlığı Sarayı ile ilgili bireysel başvuruları reddetti.

AYM'DEN AKSARAY'A KRİTİK KARAR
AYM, meslek odaları ile Ankara Barosu’nun arasında bulunduğu çok sayıda sivil toplum örgütü ve kişilerin yaptığı bireysel başvurularını inceledi ve reddetti. Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan Hürriyet Dünyası'na, “Bireysel başvurumun reddedildiğini öğrendim. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne konuyu taşıyacağız” dedi.

BAŞVURULAR REDDEDİLDİ
Yeni Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın Atatürk’ün vasiyeti ihlal edilerek AOÇ’de ağaçların kesilerek yapılmasına ve Çankaya Köşkü’nün de buraya taşınmasın ilişkin yüksek mahkemeye çok sayıda bireysel başvuruda bulunulmuştu. Bu kapsamda bireysel başvuruda bulunan Ankara Barosu, idare mahkemesinin yürütmeyi durdurma kararı vermesine karşın AOÇ’deki inşaatın sürdüğünü, bu nedenle iç hukuk yollarının tükendiğini bildirmişti.

AOÇ arazisine yapılan binayla ilgili Türkiye Mimarlar ve Mühendisler Odası Başkanlığı (TMMOB) Ankara Mimarlar Odası, Peyzaj Mimarları Odası, Çevre Mühendisleri Odası, Şehir Plancıları Odası ve Ziraat Mühendisleri Odası dava açmıştı. Davanın ardından da bireysel başvuruda bulunulmuştu. AYM 2. Bölümü başvuruları dün gündemine aldı. AYM başvuruların kabul edilebilirlik incelemesiyle esasına ilişkin değerlendirmeyi birlikte yaptı. Başvuruların reddine karar verildi.

ERDOĞAN HAKKINDA SUÇ DUYURUSU
Cumhurbaşkanı Sarayı ile ilgili Türkiye Mimarlar ve Mühendisler Odası Başkanlığı (TMMOB) Ankara Mimarlar Odası, Peyzaj Mimarları Odası, Çevre Mühendisleri Odası, Şehir Plancıları Odası ve Ziraat Mühendisleri Odası başta çok sayıda dava açılmıştı. Dava sayısının 150’yi bulduğu belirtilmişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, başbakanken mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı vermesi üzerine ise “Güçleri yetiyorsa yıksınlar. Yürütmeyi durdurdular, bu binayı durduramayacaklar. İçine girip oturacağım” demişti. Bunun üzerine hakkında AOÇ alanına ilişkin mahkeme kararlarını uygulamayarak görevini kötüye kullandığı iddiasıyla suç duyuruları da yapılmıştı.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.