Ban-Ki Moon İstanbul'da

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban-Ki Moon, İstanbul’da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile bir araya geldi.

Ban-Ki Moon İstanbul'da
Görüşmenin ana gündemini küresel terör tehdidi ve Suriyeli göçmenler konusu oluşturdu. Devlet Konukevi'nde yaklaşık bir buçuk saat süren görüşmede Kadir Topbaş’ın Dünya Başkanlığı görevini sürdürdüğü Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler (UCLG) Teşkilatı ile Birleşmiş Milletler’in ortak çalışmaları ele alındı.

TERÖRÜN HEDEFİ İNSANLIK

Topbaş, görüşmeye ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi:“Terör insanlığı hedef alıyor. Paris, Ankara, İstanbul ve ardından Brüksel’de yaşanan saldırılar insanlığın tehdit altında olduğunu gösteriyor. Türkiye her platformda, adı, hedefi, amacı her ne olursa olsun terörün her türüne karşı olduğunu en güçlü şekilde dile getiriyor.

Türkiye bir yandan da Suriye’den gelen milyonlara kucak açarak esasında insanlığın ölmediğini Dünya’ya ispat ediyor. BM kalkınma hedefleri başta olmak üzere tüm küresel sorunlarda yerel yönetimlerin çözüm ortağı olması hususunda fikir birliği içinde olduğumuz BM Genel Sekreteri Sn. Ban-Ki Moon ile verimli bir görüşme gerçekleştirdik.

Görüşmede Birleşmiş Milletlerin küresel terör tehdidine karşı üzerinde çalıştığı yeni güvenlik stratejileri üzerinde duruldu. 2016 yılının Mayıs ayında İstanbul’da yapılacak olan Birleşmiş Milletler İnsani Zirvesi ile ilgili hazırlıkları gözden geçirme fırsatı bulduk. Suriyeli göçmenlerin şehirler üzerindeki etkisine ilişkin yerel yönetimlerin talep ve önerilerini konuştuk. Ayrıca 2016 sonbaharında Ekvador’da gerçekleştirilecek Habitat zirvesinin hazırlıklarını ele aldık.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.