Başbakan Ahmet Davutoğlu AK parti grup toplantısında konuştu. Davutoğlu kendi işini kuran engelli vatandaşlara 36 bin liraya kadar hibe destek verileceğini ve fidan dikiminde çalıştırılmak üzere 6 ay için 120 bin kişinin işe alınacağını açıkladı.

“KENDİ İŞİNİ KURAN ENGELLİ VATANDAŞLARA 36 BİN LİRA HİBE”
İki konuda müjde arz etmek istiyorum. Engelli vatandaşlarımızdan kendi işlerini kuranlara 36 bin liraya kadar hibe vermeye kararlaştırdık. Faizsiz kredi falan değil bu. 36 bin liraya kadar hibe.

İKİNCİ MÜJDE: FİDAN DİKİMİ İÇİN 120 BİN KİŞİ İŞE ALINACAK
250 milyon fidan dikme kampanyası başlatıyoruz. Bunun için de İŞKUR bünyesinde 6 ay için 120 bin vatandaşımızı istihdam edeceğiz.

Ayrıca bir istihdam paketleriyle vatandaşlarımıza müjde vermeye devam edeceğiz. 28 Şubat’ın yıl dönümünde, temayül yoklamaları yapıldı. Diğer partiler kendi iç problemleriyle uğraşırken, AK Parti 7 Haziran’a yürüyor. İlk temayül yoklamalarını yaptık, katılım yüzde 90’ı aştı. Teşkilatımız bu süreci sahiplendi. Her bir bakanımız, genel başkan yardımcımız değişik illerde bulundular. 28 Şubat’ın o karanlık Türkiye’sinden eski Türkiye’sinden Türkiye’yi alıp çıkaran AK Parti kadroları kararlı şekilde yürüyorlar.