Başbakan Davutoğlu Gözaltı Sayısını Açıkladı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara İbn-i Sina Hastanesi'nde tedavi altında bulunan yaralıları ziyaretinin ardından bir basın toplantısı düzenledi. Davutoğlu, dün düzenlenen hain saldırıyla ilgili şu ana kadar 11 kişinin gözaltına alındığını söyledi.

Başbakan Davutoğlu Gözaltı Sayısını Açıkladı
Başbakan Davutoğlu'nun şunları söyledi:

Terör odakları demokrasimize darbe vurmak istiyor. Ankara'da dün saldırı bir kez daha yaşandı. Bu saldırıların hedefi bütün bir milletimizdir. Barbarca saldırılar amacına ulaşmayacaktır. Milletimizin gösterdiği dayanışma için teşekkür ediyorum.

Böyle günlerde terörü yenilgiye uğratacak en önemli husus topluca ayakta durma iradesidir.

DNA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Yoğun bir araştırma içerisindeyiz. Bugün Bakanlar Kurulu'nda gözden geçirdik bulguları.

Ambulanslarımızı 1 buçuk dakika içinde olay yerine ulaştı. Şu ana kadar 35 cenazemizin kimliği tespit edildi. İncelemeler sürüyor. DNA çalışmaları sürüyor. 11 gözaltı yapıldı. Bütün bir ağ ortaya çıkarılıyor. Kaynağı bellidir. Türkiye 23 Temmuz'dan bu yana terörle mücadele ediyor. Bu son mücadelede teröristlerin alanda karşı karşıya kaldığı hezimet.

VATANDAŞLARIMA SESLENİYORUM


Gelecek nesillerin yüreğinin yanmaması için fedakarlık yapmaya hazırız. 'Biz devletimize güveniyoruz' diyen vatandaşlarıma sesleniyorum: Hainler ve barbarlara karşı atılması gereken adımlar ne olursa olsun bir an tereddüt etmeyiz. Mücedelemiz nihai kamu düzeni sağlanıncaya kadar sürecek.

Terör odaklarına sesleniyorum: Bizim irademizi kıramayacaksınız. Dün gece terör odaklarına karşı mücadelemiz sürüyor. Ne kadar alçakça saldırırlarsa saldırsınlar mücadelemiz sürecek.

Örgütleri ayıran uluslararası çevrelere de sesleniyorum: Teröre karşı işbirliği bütün dünyanın gözetmesi gereken bir durumdur.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.