Başbakan Ahmet Davutoğlu, 4. Uluslararası Hacıbektaş Aşure Günü dolayısıyla geldiği Nevşehir’in Hacıbektaş ilçesinde Hacı Bektaş-ı Veli Türbe ve Müzesini ziyaret etti.Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu, türbeye gelişlerinde Arnavutluk’tan gelen Makedonya Tetova Harabati Dergahı Dede Babası Edmond Brahimaj ile Kerbela’dan toprak getiren Necef Valisi Adnan Al Zurufi ve diğer ilgililer tarafından karşılandı. Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu’na, türbe önünde bekleyen vatandaşlar sevgi gösterisi ve tezahüratlarda bulundu.

ASLANLI ÇEŞME'DEN SU İÇTİ

Kerbela'dan toprak Hacı Bektaş-ı Veli Türbesini ziyaret eden ve müzesini gezen Başbakan Davutoğlu ile eşi Sare Davutoğlu, daha sonra türbe bahçesine ağaç dikti. Necef Valisi Zurufi’nin Kerbela’dan getirdiği toprak Başbakan Davutoğlu’nun diktiği ağacın toprağına katıldı. Bu arada Başbakan Davutoğlu, suyu Çilehane Tepesi'ndeki kaynaklardan gelen ve türbe avlusunun sağ tarafında bulunan Aslanlı Çeşme'den de su içti.

SİYASİ KONUŞMA YAPMAYA GELMEDİM
"Hacı Bektaş-ı Veli'yi ziyaret edip, destur aldım. Nasıl Muharrem aşı bölünemezse, bu kardeşlik de bu topraklarda hiçbir zaman bölünemeyecektir. Ben buraya bir siyasi konuşma için gelmedim. Destur almaya geldim, manen Hacı Bektaş-ı Veli'den. İkrar vermeye geldim..