Sütlüce Mahallesi, Talip Paşa Sokak'taki bir binanın 2. katında saat 8.30 sıralarında yangın çıktı. Daireden yükselen çığlıkları duyan komşular yardıma koştu. Olay yerine itfaiye, sağlık ekipleri, polis ve belediye ekipleri sevk edildi. Binanın ikinci katında yaşanan yangına itfaiye, müdahale etti.

YANGIN GÖRÜNTÜLERİ CEP TELEFONUNDA

Bir mahalle sakini yangın anını cep telefonu ile görüntüledi.

Görüntülerde alevlerden kurtarılan annenin, "Bebek var ağabey. İçeride bebek var" feryatları yankılandı.

Dumandan etkilenen baba Hasan Taşyurt’un da aralarında bulunduğu üç kişi hastaneye kaldırıldı. Sağlık ekipleri evden daha sonra, ağır yaralı kadını çıkardı. Bu arada evde 15 aylık Milay Taşyurt’un hayatını kaybettiği belirlendi.



EVİ HAYIRSEVER BAĞIŞLADI

Yangının çıktığı evi bir hayırseverin bağışladığı, evde Hasan Taşyurt’un eşi, kardeşleri, gelini ve çocuklarının da bulunduğu toplam 10 kişinin yaşadığı belirlendi.

KOMŞU SOBA DEVRİLMİŞ ÇIĞLIKLARI DUYDUK

Aynı binada yaşayan komşulardan bir kişi, "Soba devrilmiş. İçeriden çığlıkları duyduk. Yardıma koştuk. Binada normalde 10 kişi yaşıyor. Yangın sırasında içeride ikisi çocuk 5 kişi vardı" dedi.

BEYOĞLU BELEDİYE BAŞKANI OLAY YERİNDE

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan da olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Başkan Demircan, "Üzücü bir olay yaşıyoruz. Yangında maalesef dairenin içerisinde bir çocuk vefat etti Ailenin diğer bireyleri kurtarıldı.

İçeride toplanmış atık malzemelerin çöplerin olduğu, yatak yorganların olduğu, adım atılamadığı bilginine ulaştık. Bu evde daha önce bir defa daha yangın çıkmış. Dairenin içerisinde çöp dediğimiz atıklardan çok fazla var. Muhtemelen onların içten içe yanmasıyla gerçekleşti. Muhtemelen ölen çocuk bu malzemelerin altında kaldı" dedi.

Bazı komşular yangının evde kullanılan kömür sobasının devrilmesi sonucu çıktığını iddia etti.

Olay yerinde İstanbul Cumhuriyet Savcısı’nın araştırması sürüyor.