Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ak Parti Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında konuşuyor

Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

Kardeşliğimize kast edenlere karşı mücadele ediyoruz. Çanakkale ruhu devam ettikçe kimse bizi bölemeyecektir. Biz zor zamanlardan geçmiş büyük bir milletiz. Şer odaklarını en kısa zamanda püskürteceğiz. Çukur kazarak canlı bombaları patlatarak tökezletemezler.

Çok düşman gördük ama bugünkü kadar düşmanla az karşılaştık.Terör örgütlerini maşa olarak aynı merkezlerden yürüten odaklar var.Türkiye’nin hukukla güçlenmesine engel olamayacaklar. Biz 1 kasım demokrasi bayramının kutladıktan hemen sonra 2 kasımda göreve başladı. 3 ayda içinde vatandaşlarımıza verdiğimiz her sözü yerine getirdik. Hiç bir şey eksik kalmadı, kalmayacak.

Kürt vatandaşlarımızı bunların iki yüzlüklerini gördü. Nevruzu istismar etme çabaları boşa çıktı, tehdit ettiler ama sokaklar çağrılarına kulak vermedi. Nevruz bahanesiyle örgüt liderinin fotoğrafının önünde konuşma yapan siyasetçiler var.

DOKUNULMAZLIKLAR

Muhalefet piyonlarla uğraşırken biz ‘şah’ dedik mat oldular. CHP kurnazlık yapıyor. Bütün dokunulmazlıkların kaldırılmasını istiyor. Biz bundan çekinmeyiz. Ama siyasetin üzerinden dokunulmazlık zırhını kaldırdığımız anda siyasetçinin onurunu ve siyasetin itibarı ile aritmetiğini korumak çok zor olur. Dokunulmazlık, kuvvetleri ayrılığını korumaya aldığı için demokratik ülkelerde dokunulmazlık neredeyse tamamında vardır.

CHP DOKUNULMAZLIK MESELESİNİ SULANDIRMAYA DEVAM EDERSE

Biz siyasetçi ile terör destekçilerini birbirinden ayırmak için bu hamleyi yaptık. Chp dokunulmazlık meselesini sulandırmaya devam ederse CHP ve HDP’nin terör ittifakı su yüzüne çıkacaktır.

Bu dokunulmazlıklar tek tek meclise gelirse 300 günü alıyor. Bizim böyle şeylerle kaybedecek vaktimiz yok. Eğer CHP ve MHP olumlu davranırsa bir hamlede sorun çözülecek.Onun için tek bir anayasa geçici maddesiyle tek celsede bütün fezlekelerdeki dokunulmazlıkların kaldırılması teklifinde bulunacağız.

BRÜKSEL SALDIRISI

Ankara’da Kızılay’da terör kurbanı vatandaşlarımız ile Brüksel’de hayatını kaybeden insanların hayatları eşit derecede kıymetlidir. Bizde ayrım yoktur. AB'nin 28 liderinin yüzüne karşı Ankara’daki saldırıyı gerçekleştiren örgütün Brüksel’de çadır kurmasına tepki göstermiştim. Dayanışma bekliyoruz demiştim. Oradaki bütün liderler dayanışma ifade ettiler.

Doğrudan vicdanlara seslendik. Meselemiz Belçika diye da Avrupa ile değildi. Mesele insanlıkla ilgiliydi.İyi oldu size demek gibi bir zilleti biz yaşamayız. Buradan tekrar Belçika halkına taziye dileklerimi sunuyorum.

Uluslararası basını hep eleştiririz ama son olarak Independent gazetesinde vicdanının sesini dinleyerek şu soruyu sordu: “Brüksel saldırısının ardından Avrupa’da yas ilan edilmesi takdir edilir” diye yazdı gazeteciler. Ama dediler ki aynı dayanışmayı Ankara saldırısı sonrasında Türkiye ile niye yapmadık.

Bu soruyu soran vicdanlı batılı aydınlara teşekkür ediyorum.