Bodrum Belediye Başkanı'na 15 Ay Hapis

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon hakkında, 'imar kirliliğine neden olmak, taşınmazlarda ruhsata aykırı olarak yapılan imalatlara ilişkin' açılan dava sonuçlandı. Bodrum 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada Başkan Kocadan, 1 yıl 3 ay hapis cezasıyla cezalandırılmasına karar verildi.

Bodrum Belediye Başkanı'na 15 Ay Hapis
Bodrum 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde 2015/324 esas numaralı ‘ruhsata aykırı olarak yapılan imalatlara’ ilişkin davanın 6. duruşması görüldü.

İmar planına aykırılık iddasıyla Mehmet Kocadon, Haluk Aytı ve Emin Gümüş hakkında açılan davanın kararında, Mehmet Kocadon, Haluk Aytı ve Emin Gümüş’ün subüt bulan eylemlerine uyan TCK 257/1 maddesi gereğince suçun işleniş şekli ve özelliği, sanıkların kasıtlarının yoğunluğu, suçun işlenmesiyle ortaya çıkan tehlikenin ağırlığı dikkate alınarak, takdiren ve teştiden ayrı ayrı 1 yıl 6 ay hapis cezasıyla çarptırılmalarına, ancak sanıkların sosyal ilişkileri, fiilden sonraki ve yargılama sürecindeki olumlu davranışları cezanın gelecekleri üzerindeki olası etkileri göz önüne alınarak, TCK’nın 62. maddesi gereğince sanıkların cezasında takdiren 1/6 indirim yapılmak suretiyle sanıkların ayrı ayrı 1 yıl 3 ay hapis cezalasıyla cezalandırılmasına karar verildi.

Yine kararda, “5237 sayılı TCK’nın 53/1a maddesindeki hak ve yetkiyi kötüye kullanmak süretiyle atılı suçu işleyen sanıklar hakkında aynı kanunun 53/5 maddesi gereğince cezanın infazından sonra başlamak üzere takdiren 1 yıl süre ile bu hak ve yetkinin kullanılmasının yasaklanmasına sanıkların adli sicil kaydına yansıyan sabıka kaydı ve bu dosya kapsamı gözetilerek tekrar suç işlemeyecekleri yönünde mahkemenin olumlu kanat oluşmadığından verilen cezanın TCK’nın 51. maddesince ertelenmesine yer olmadığına, hükmün açıklanmasına yer olmadığına karar verildi” denildi.

TEMYİZ YOLU AÇIK

Müşteki Efendi Can’ın vekili avukat Sinan Gültekin, dava sonucuna ilişkin yaptığı açıklamada; “Mahkeme vermiş olduğu kararında tekrar suç işlemeyecekleri yönünde mahkemeye olumlu kanaat oluşmadığından verilen cezanın ertelenmesine yer olmadığına, ayrıca sanıkların adli sicili gözetilerek benzer suçlardan haklarında kesinleşmiş hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararları bulunduğu, sanıkların ileride tekrar suç işlemekten çekinecekleri yönünde mahkemede olumlu kanaat oluşmadığından sanıklar lehine hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar vermiştir. Mahkeme sanıklar hakkında verilen cezayı ertelememiştir” dedi.

YARGIYA GÜVENİYORUZ

15 ay hapis cezasına çarptırılan Bodrum Belediye Başkanı Kocadon ise yargıya sonsuz güven duyduklarını belirterek, “15 ay gibi bir hapis cezası ile cezalandırıldım. Kararın daha yargılama süresi devam ediyor, temyizi var. Tabiki de yargının verdiği karara uyacağız.

Yeniden belediye yasaları gündeme geliyor. Anayasa gündeme geliyor, tabii ki bunların yeniden gözden geçirilmesi lazım. Vatandaşlarımızın yasalara uymadan yaptıkları evler, iskan aldıktan sonra yapılan ek ilaveler. Bunlar dönüp dolaşıp geliyor ve bir belediye başkanına ceza aldırıyor.

Lütfen vatandaşlarımız verilen haklarına uysunlar. Çünkü vatandaş ceza almıyor belediye başkanı ceza alıyor. ileride belediye yasalarının tekrar gündeme geleceğine inanıyorum. Temyiz yolundan da çıkacak karar neyse onu bekleyeceğiz.

Biz belediye olarak üzerimize düşen görevi yapmışızdır. Ama yüce mahkememiz böyle takdir etmiştir. Sonunda adalet ne derse uyacağız bu karara. Güzel Muğla’mı, güzel Bodrum’u ve ülkemi terk edecek değilim. Mücadele etmeye devam edeceğiz. Biz daha önce de bu süreçlerden geçtik. Türk yargısına Türk adaletine sonsuz güvendik” dedi.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.