Bodrum'da Madımak Olayları Türkülerle Anıldı

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde, Madımak Oteli'nde 2 Temmuz 1993'te çıkan olaylarda hayatını kaybedenler düzenlenen etkinlikle anıldı.

Bodrum'da Madımak Olayları Türkülerle Anıldı

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde, Madımak Oteli'nde 2 Temmuz 1993'te çıkan olaylarda hayatını kaybedenler düzenlenen etkinlikle anıldı.
Sivas'a 2 Temmuz 1993 tarihinde, Pir Sultan Abdal Kültür Etkinlikleri kapsamında kente gelen davetlilerin konakladığı Madımak Oteli'nin ateşe verilmesi sonucu 33 aydın ve 2 otel görevlisi ile 2 eylemci olmak üzere 37 kişinin öldüğü olayların 21'inci yıldönümünde Bodrum'da anma etkinliği düzenlendi. Bodrum Alevi Bektaşi Kültür Derneği tarafından Bodrum Belediye Meydanı'nda akşam saatlerinde başlayan etkinliğe yaklaşık 250 kişi katıldı. Derneğin korosu tarafından türküler söylenirken, semah gösterileri eşliğinde şiirler okundu.


Anma etkinliğine katılanlar ellerinde 'Zulme ve zalime karşıyız', 'Pir Sultanlar ölümsüzdür', 'Ateşin bile kendinden utandığı gündür 2 Temmuz', 'İnsanlık Suçu unutulamaz' yazılı dövizler taşıdı. Derneğin yönetim kurulu üyesi Abidin Ayhan, Madımak Oteli'nde hayatını kaybedenlerin adını okurken etkinliğe katılanlarda 'Burada' dedi. Abidin Ayhan yaptığı açıklada şunları söyledi: "Yitirdiğimiz canları anmak ve onları katleden zihniyeti kınamak için bulunuyoruz.


Bozuk düzende sağlam çark olmaz diyen, haksızlığa ve zulme başkaldıran Pir Sultan Abdal'ı asan ve astıran zihniyet, bundan 21 yıl önce Sivas Madımak Oteli'ne Pir Sultan Abdal'ı anmak için giden 35 insanımızı diri diri yakmış ve bu yanışı seyretmiştir. Geçen bu 21 yıl boyunca yüreğimize düşen acı hiç dinmemiş; maalesef bu acıyı dindirmek için gerekenler de yapılmamıştır.


Sadece Alevilere karşı değil, insanlığa karşı işlenmiş olan bu insanlık suçu unutturulmaya çalışılmış, arkasındaki zihniyet gerektiği gibi sorgulanmamış, ortaya çıkan katillerin bir kısmı bulunamamış, bulunan katillerle ilgili açılan davalar da zamanaşımına uğratılmıştır. İnsanlık suçu zamanaşımına uğrayamaz. İnsanlık suçu affedilemez. Sivas katliamı bir insanlık suçudur. Sivas'ta işlenen insanlık suçu unutulur mu? Unutulabilir mi? Unutmadık, unutmayacağız."


Sivas'taki olaylarda hayatlarını kaybedenlerin yanı sıra İstanbul Gezi parkı olayları sırasında hayatlarını kaybedenlerinde anılıp fotoğraflarının bulunduğu pankartın üzerine karanfil bırakıldı. Anmaya katılanlar daha sonra sessizce dağıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.