Bonzai'ye teşvik eden diziye RTÜK neden ceza kesmedi?

RTÜK yandaş bir kanalda geçen "Bonzai’yi mutlaka kullanmalısın” sözüne ceza vermek istedi. Ama cezayı AKP'li üyeler engelledi.

Bonzai'ye teşvik eden diziye RTÜK neden ceza kesmedi?
RTÜK İzleme Dairesi, atv’de yayınlanan “Kaçak” adlı dizide ölümlere neden olan sentetik uyuşturucu Bonzai için 'Mutlaka denemelisin' denmesi nedeniyle kanala ceza verilmesini istedi. Ancak kurulun AKP'li üyelerinin itirazları sonucu karar alınamadı.

Cumhuriyet Gazetesi'nden Fırat Kozok'un haberine göre, atv’de salı günleri saat 20.00’de “+7” akıllı işaretiyle yayımlanan ve öldürülen oğlunun intikamını almak isteyen eski bir polisin mafyaya karşı verdiği mücadeleyi anlatan dizinin 13 Ocak’ta yayımlanan bölümünde 'Bonzai' kelimesi kullanıldı.

KURUL CEZA İSTEDİ

İzleme ve Değerlendirme Dairesi, raporunda Bonzai'nin çocuklar ve gençler için çok büyük bir tehlike olduğuna işaret ederken “Bu toplumsal sorunla mücadelede başta televizyonlar olmak üzere basın yayın kuruluşlarının halkı bilgilendirici, eğitici ve bilinçlendirici nitelikte yayın yapması gerekirken, anılan yayın kuruluşunun yukarıda deşifresi verilen senaryonun sorumluluk anlayışından uzak olduğu ve çocukların ve gençlerin de ekran başında oldukları erken saatlerde ekrana getirilmesinin de yayıncılığın sorumluluğu ilkesi ile bağdaşmadığı düşünülmektedir” dedi.

Daire, raporunda kanalın cezalandırılmasını istedi.

Ancak Üst Kurul’da yapılan oylama sonucunda karar alınamadı. Başkan Davut Dursun ile birlikte CHP’li iki üye Ali Öztunç ve Süleyman Demirkan ve HDP kontenjanından seçilen üye Ahmet Yıldırım cezadan yana tavır alırken, AK Partili 3 üye cezaya karşı çıktı. Karar yeter sayısı olan 5 oya ulaşılamadığı için karar alınamadı.

DİZİDEKİ DİYALOG ŞÖYLE GELİŞTİ:

Ertan (Tülay’ın sevgilisi): Sen neredesin bakayım ses geliyor arkadan falan.
Tülay: Ben bir bardayım içiyorum. Şu anda yanımda da Berkay var, dans ediyoruz birlikte. Yani kafa dağıtıyorum.
Ertan: Ne Berkay’ı lan. Berkay kim, neredesin?
Tülay: Ne oldu değere mi bindim böyle söyleyince?
Ertan: Lan soruma cevap ver neredesin. Bekle ulan orada hemen geliyorum oraya. Berkay ne lan, Berkay ne, Berkay kim lan?
Berkay: Şu bahsettiğin psikopat sevgilin mi?
Tülay: Evet birazdan gelir. Eğer yaşamak istiyorsan gitmen gerekiyor hemen.
Berkay: Gitmeden bir iyilik yapabilirim sana. Seni rahatlatacak, bu anlattıklarını unutturacak bir şey.
Tülay: Neymiş?
Berkay: Bonzai. Kullandın mı daha önce?
Tülay: Hayır.
Berkay: O zaman mutlaka denemelisin. (Pantolonunun cebinden beyaz bir kâğıda sarılı paket içinde bonzaiyi çıkartarak masanın üzerine koyuyor.)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.