Candar Can: Merhum Adnan Menderes’i Saygıyla Anıyoruz

Devletin Bekası ve Milletin İradesi (BEKADER) Derneği Adnan Menderes için Unutmadık Unutturmayacağız mesajı yayınladı.

Candar Can: Merhum Adnan Menderes’i Saygıyla Anıyoruz

BEKADER Genel Başkanı Fatih Candar CAN yaptığı açıklama;

Merhum Başbakanımız Adnan Menderes’i Saygıyla Anıyoruz

Türk siyaset ve demokrasi tarihinin en önemli isimlerinden Adnan Menderes’in, demokrasi tarihine kara leke olarak da geçen idamının bugün 59. yıl dönümü.

Halkın büyük desteğiyle iktidara gelerek 1950-1960 yılları arasında başbakanlık yapan, İstiklal madalyası sahibi Adnan Menderes, 27 Mayıs darbesinin ardından, 17 Eylül 1961 tarihinde idam edildi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi 1990 yılında çıkardığı yasayla, Türkiye’nin demokratikleşmesi için büyük emekler sarf eden Adnan Menderes ve onunla beraber idam edilen demokrasi şehitlerinin itibarlarını iade etti. Merhum Başbakan Adnan Menderes’in naaşı 17 Eylül 1990'da İmralı'dan alınarak devlet töreni ile İstanbul Vatan Caddesinde yaptırılan Anıtmezar’da toprağa verildi.

Türkiye’nin demokrasi tarihinde çığır açan Adnan Menderes’i vefatının 59. yıl dönümünde saygı ve rahmetle anıyoruz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.