Düzgün, “Birini o boşluğu görerek ittirmek öldürmeye kastetmektir, savcılığa suç duyurusunda bulunacağım” dedi. Düzgün geceyi hastanede geçirdiğini, çok ağrısı olduğunu belirterek, “Cemil Çiçek aradı, bunların doğru olmadığını söyledi ama her zaman göz yumuyor” diye konuştu.

CHP Tokat Milletvekili Orhan Düzgün, Meclis’te önceki gece yaşanan kavga sırasında kendisini merdiven boşluğuna iten AK Parti Osmaniye Milletvekili Suat Önal hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacağını açıkladı. 3 metrelik merdiven boşluğuna düşünce omurgasında 2 kırık meydana gelen ve geceyi hastanede geçiren Düzgün, Hürriyet’e, “Birini o boşluğu görerek ittirmek öldürmeye kastetmektir, kendisinden şikâyetçi olacağım” dedi. Düzgün, şunları söyledi:

ÇUVAL GİBİ DÜŞTÜM
“5-6 AKP’li, Manisa Milletvekilimiz Hasan Ören’e saldırıyordu. Ben de kavgayı ayırmak amacıyla araya girdim. Sırtım da onlara dönük olduğu için birinin bana hamle yaptığını görmedim. Önümdeki merdiven boşluğunu da fark etmedim, ittirilince işin doğrusu çuval gibi düştüm.

Düştüğüm yerin yüksekliği 3-4 metre var. Çok ağrım vardı, geceyi Başkent Üniversitesi Hastanesi’nde geçirdim. Omurgamda 2 kırık var, şu anda korse kullanıyorum ancak bu şekilde ayakta durabiliyorum.

SUÇ DUYURUSU YAPACAĞIM
Beni itenin yüzünü düşerken gördüm, arkadaşlara da sordum, Osmaniye milletvekiliymiş, kendisinden şikâyetçi olacağım. Çünkü birini o boşluğu görerek ittirmek öldürmeye kastetmektir, savcılığa suç duyurusunda bulunacağım. Bugün (dün) dinleneceğim, ancak daha sonraki Meclis çalışmalarına katılacağım.

Endişemiz şu ki, AKP’nin bu tavrı bu tür daha çok olayların yaşanmasına sebep olacaktır. Bu görünen köy, müneccim olmaya da gerek yok. Oraya sadece kavga etmek için gönderilenler var, endişem bundan sonra daha vahim olaylarla karşılaşılması, çünkü bu havayla giderse sonuç bu olacak.”