Irak'taki Başika kampına yönelik saldırıya ilişkin bir soru üzerine Erdoğan, Başika kampına bu sızma harekatını yapan, aldığımız bilgi arkadaşlarımızdan DAEŞ terör örgütüne mensup oldukları söylenen ve bunlardan sanıyorum 18 kadarı etkisiz hale getirilmiş. Herhangi bir yaralı kamptaki arkadaşlarımızda söz konusu değil, böyle bir şey şu anda yok diye konuştu.

Silahlı kuvvetlerimizin her an her şeye hazırlıklı olduğu ortada


Saldırının Başika kampıyla ilgili atılan adımın ne kadar isabetli bir karar olduğunu ortaya koyduğunu belirten Erdoğan, Şu anda da silahlı kuvvetlerimizin oradaki üste bulunması ve o eğitimi veren subaylarımızın bu tür sızma harekatı veya saldırı, bu tür şeyler karşısında da her an her şeye hazırlıklı olduğu da ortada.

Zaten daha önce de ifade ettiğimiz gibi buraya giden güçlerimiz bir yerde bu eğitimi veren, özellikle subaylarımıza, görevlilerimize, onlara koruma amacıyla gitmiş olan ekiplerdir Onlar da gereğini gerektiği zamanda yapıyor, yapacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

Dünya aldatılmak isteniyor


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin uluslararası hukuka göre hareket ettiğini vurgulayarak, şöyle devam etti.

İşte Suriye'de Rusya'nın yaptıkları Rusya ne diyor? Biz Suriye hükümeti çağırdığı için oradayız' diyor. Şu anda Suriye'deki hükümet meşru bir hükümet değil ki Efendim Birleşmiş Milletler öyle kabul ediyor. Öyle kabul edebilir. Ama siz her çağrıldığınız yere gitmek zorunda değilsiniz.

Yani Gürcistan'a niye girdiniz zamanında, Çağrıldığınız için mi girdiniz? Ne işiniz vardı Gürcistan'da? Ukrayna'ya çağrıldığınız için mi girdiniz? Niçin girdiniz Ukrayna'ya? İnsana sorarlar bunu değil mi? Şimdi aynı durum bakıyorsunuz Suriye'de oluyor.

Suriye'de diyorlar ki, Biz DAEŞ'e karşı orada mücadele veriyoruz. Hayır Rusya şu anda DAEŞ'e karşı Suriye'de mücadele vermiyor. Tam aksine orada ılımlı muhalefete karşı, hepsinden öte şu anda oradaki Türkmen soydaşlarımıza yoğun bir şekilde Türkmen dağlarında.

Dün ben Bayırbucak Türkmenlerini kabul ettim, temsilcilerini kabul ettim. Liderlerini kabul ettim. Onlarla görüşmem oldu. Hepsi açıkça anlatıyorlar. Yoğun bir şekilde şu anda bizim köylerimizi vuruyorlar diyorlar. Yapılan iş şu anda bu Maalesef ciddi manada bir dezenformasyonla dünya aldatılmak isteniyor. Ama tabi dünya da bunu pek şu anda kabullenmek istemiyor.